Gå til innhold
Video: Lizbeth Osnes

- Vi har ventet på akkurat dette øyeblikket lenge nå. Endelig er vi her, endelig er vi i mål, sier en opprømt reder-medeier, Christian Østervold da Skipsrevyen stiger om bord i den splitter nye kombinerte line- og snurrevadbåten MS «Østerfjord».

Pandemi, utsettelser og teknologiske “hick ups” har stått i veien for leveringen av MS «Østerfjord» i lang tid. Nå skjer det endelig: verftet har overlevert skuta, «Østerfjord» er på plass i Ålesund for de siste justeringene før jomfrufisketuren og en spent reder tar imot Skipsrevyen i sterk kuling. 

Den siste etappen er snart ved veis ende. 

Nå er skuta straks klar for fiske. 

Spent gjeng

- Vi venter litt med å ta i bruk snurrevaden, men vi er utrolig spent på å se hvordan båten oppfører seg i fisket generelt. Det er jo en utrolig god båt vi har fått på alle vis, så vi er sikre på at den også er god i arbeid, sier Østervold med et smil. 

Hoveddata

  • Lengde: 67 meter
  • Bredde: 14,6 meter
  • Verft: Tersan Shipyard, Tyrkia
  • Design og engineering: Marin Teknikk
  • Fremdrift: Hybrid
  • Kapasitet autoline-system: 73.000 krok 
  • Mannskapskapasitet: 23

- Men, vi må se oss rundt! Kom! sier han ivrig. 

Gjennomført og elegant

At han er mer enn klar for å vise frem doningen, kan trygt sies å være forståelig. Alt fra lugarer til den velinnredde messa, til kinorommet, treningsrom og egen sykestue bærer preg av en gjennomført stil. 

- Malereiene rundt omkring er det i all hovedsak familien vår som har stått for, sier Østervold. 

Rederiet er familieeid, noe man enkelt kan merke: Østervold smiler bredt i det han forteller om den ene datteren som er med om bord som læring, og den andre som ivrig deler av båten på sosiale medier-tjenesten TikTok. Han ler: 

- Vi er en sammensveiset gjeng. Dette er et stort øyeblikk for oss alle.