Gå til innhold

Etter skoletid tar instruktørene ved Sjøkrigsskolen med kadettene ut på sjøen for å trene navigering i Kvarven-klassen fartøyene KNM "Kvarven" og KNM "Nordnes". 

- Når vi reiser ut på trening med kadettene deles de inn i grupper på fire-fem og fyller ulike stillinger om bord. Vi har også med oss to menige hjelpemenn, sier Lasse Hiis Bergh, som fører det 14,99 meter lange fartøyet når Skipsrevyen er om bord.

Les mer: Skipsrevyens omtale av Kvarven-klassen

"Kvarven" og søsterfartøyet "Nordnes" ble levert fra det finske verftet Marine Alutech som byggenummer 414 og 415 i 2010. Dåpen fant sted under Sjøkrigsskolens bergenske 50-års jubileum med Anne de Lange som gudmor. Gudmor for "Nordnes" er tidligere bergensordfører Trude Drevland (H).

Utstyret på bro er levert fra Kongsberg, og er i følge Hiis Bergh spesialtilpasset fartøyene, og designet slik at den er mest mulig lik fregattene og korvettene til tross for den åpenbare størrelsesforskjellen på fartøyene.

Med fremdriftssystem fra Caterpillar oppnåår fartøyet en toppfart på 40 knop, og Hiis Bergh forklarer at kadettene beveger seg sakte, men sikkert oppover speedometeret.

- Vi pleier å ta kadettene ut på kvelden, etter skoletid for å trene. De er best kjent i området mellom Stadt og Stavanger, men vi tar også langturer nordover til Tromsø og østover til Oslo, sier Hiis Bergh.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="30129,30128"]