Illustrasjonsfoto

TTS treffer i nytt marked

TTS Marine har gjennom et datterselskap i krandivisjonen, TTS Offshore Handling Equipment i Ålesund, fått sin første kontrakt på levering av ankerhåndteringsvinsjer. Kontrakten har en verdi på ca 33 millioner kroner, med mulighet for ytterligere leveranser til ca 50 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Denne kontrakten representerer et gjennombrudd for TTS i ankerhåndteringsmarkedet, sier direktør for divisjon Marine Cranes, Ivar K. Hanson.
TTS skal levere utstyr til to ankerhåndteringsfartøy som et koreansk rederi bygger i Japan. Nybyggene er 150 tonns BP fartøyer med motorkraft på 12.000 hestekrefter som skal utstyres med 350 tonns vinsjer. Første leveranse for TTS vil være i juni 2009. Kontrakten omfatter også opsjon på utstyr til ytterlige tre ankerhåndteringsfartøy.
Løsningen som rederiet satser på er basert på høytrykks hydraulikk. - Dette markedet har vært preget
av selskaper som leverer lavtrykks hydraulikk og det er en stor anerkjennelse for TTS å få aksept for denne teknologien for ankerhåndteringsvinsjer. Utstyret inkluderer et oppsett der personell i TTS via satelitt kan feilsøke og diagnostisere utstyret uavhengig av hvor i verden fartøyet befinner seg. Denne funksjonaliteten vil bidra sterkt til å forebygge og reduserer muligheten for ikke planlagte avbrudd i driften av vinsjene.
Med ankerhåndteringsvinsjer i produktporteføljen er TTS etablert som en bredere leverandør av håndteringsutstyr til offshore fartøy.
Selskapet har også tidligere gjort seg bemerket for sin innovasjonsevne. Tidligere i år leverte TTS Offshore Handling Equipment verdens første kompenseringssystem for helikopterdekk til PGS’s nye skip, seismikkfartøyet Ramform Souvereign.