Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Annonse

TTS Marine har gjennom et datterselskap i krandivisjonen, TTS Offshore Handling Equipment i Ålesund, fått sin første kontrakt på levering av ankerhåndteringsvinsjer. Kontrakten har en verdi på ca 33 millioner kroner, med mulighet for ytterligere leveranser til ca 50 millioner kroner.

- Denne kontrakten representerer et gjennombrudd for TTS i ankerhåndteringsmarkedet, sier direktør for divisjon Marine Cranes, Ivar K. Hanson.

TTS skal levere utstyr til to ankerhåndteringsfartøy som et koreansk rederi bygger i Japan. Nybyggene er 150 tonns BP fartøyer med motorkraft på 12.000 hestekrefter som skal utstyres med 350 tonns vinsjer. Første leveranse for TTS vil være i juni 2009. Kontrakten omfatter også opsjon på utstyr til ytterlige tre ankerhåndteringsfartøy.

Løsningen som rederiet satser på er basert på høytrykks hydraulikk. - Dette markedet har vært preget
av selskaper som leverer lavtrykks hydraulikk og det er en stor anerkjennelse for TTS å få aksept for denne teknologien for ankerhåndteringsvinsjer. Utstyret inkluderer et oppsett der personell i TTS via satelitt kan feilsøke og diagnostisere utstyret uavhengig av hvor i verden fartøyet befinner seg. Denne funksjonaliteten vil bidra sterkt til å forebygge og reduserer muligheten for ikke planlagte avbrudd i driften av vinsjene.

Med ankerhåndteringsvinsjer i produktporteføljen er TTS etablert som en bredere leverandør av håndteringsutstyr til offshore fartøy.

Selskapet har også tidligere gjort seg bemerket for sin innovasjonsevne. Tidligere i år leverte TTS Offshore Handling Equipment verdens første kompenseringssystem for helikopterdekk til PGS’s nye skip, seismikkfartøyet Ramform Souvereign.