Gå til innhold
Annonse
Et av skipene som er nominert til Ship of the year er krillskipet til Aker Biomarin. Foto: VARD
Et av skipene som er nominert til Ship of the year er krillskipet til Aker Biomarin. Foto: VARD

Tre skip er av juryen nominerte til den prestisjetunge prisen Ship of the year, som skal deles ut under SMM i Hamburg. Et av skipene som er nominert er krillskipet til Aker Biomarine som bygges ved Vard Brattvaag.

Annonse

-Skipsrevyens lesere har vært svært flinke til å komme med forslag til Ship of the Year, sier juryens sekretær Asle Strønen. Det  har kommet inn svært mange forslag og juryen hadde derfor svært mange skip å velge mellom. Etter en omfattende nominasjonsprosess står juryen igjen med tre nominerte skip til prisen Ship of the Year 2018.

Reflekterer omstilling

-Jeg synes nominasjonene reflekterer ganske godt den omstillingen næringen har vært gjennom, sier Strønen. De nominerte skipene er også helt forskjellige. Det er en passesjerbåt, et ekspedisjonsskip og et krillskip. De er innovative på hvert sitt felt, sier Strønen.

Her er de tre nominerte

Et av skipene som er nominerte har foreløpig bare et byggenummer. Skipet er ikke døpt enda, og mangler derfor også sitt endelige navn.

M/S «Future of The Fjords» , Brødrene Aa AS bnr. 291 til The Fjords DA
M/S «Le Laperouse» , Vard Søviknes bnr. 848 til Ponant
M/S «» , Vard Brattvaag bnr. 883 til Aker Biomarine

Juryen består av Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Lars Gørvell-Dahll, maritim bransjesjef i Norsk Industri, samt sekretær Asle Strønen.

Skipsrevyen kommer selvsagt behørig tilbake med fyldig presentasjon av vinneren i vår engelske utgave av Skipsrevyen som i tillegg til Ship of the year i år også omfatter Shipbuilding Norway med en kavalkade av alle norske skip som er bygget i Norge i året som har gått. Dette magasinet vil utkomme på engelsk spesielt for det internasjonale markedet og vil foreligge i forbindelse med prisutdelingen og den internasjonale bransjemessen SMM i Hamburg.

 

Annonse