Tranberg’s produkter markedsføres og selges over hele verden og bildet viser produkter utstilt på verdens største treffsted for den maritime bransjen, SMM i Hamburg i september i år.

Tranberg AS skal levere spesialbelysning til 30 skipsnybygg i Kina

Tranberg AS i Stavanger går mot strømmen og skal levere egenutviklet spesialbelysning til 30 skip som skal bygges i Kina. Aldri før har selskapet fått så mange ordre fra Kina som i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I årets 2 siste måneder sikret Tranberg AS seg kontrakter for levering av komplette systemer innen navigasjonslys, flomlys og søkelys til 30 skip som skal bygges i Kina. Skipene som bygges er avanserte offshore fartøyer som skal leveres til norske og tyske redere. Kontraktene er vunnet i skarp konkurranse med andre internasjonale aktører, noe som viser at det fremdeles er et marked for produkter med høy kvalitet. Tranberg’s produkter produseres i moderne produksjonslokaler på Gausel i Stavanger.
Tranberg AS driver i dag stort innen belysning, varme og ”enclosure systems” for marine- og olje & gassmarkedet over hele verden. Gjennom systematisk salgs & markeds utvikling gjennom mange år, har Tranberg AS blitt en av de store leverandørene i verden på spesialbelysning for skip. Det stilles høye krav til spesialbelysningen om bord på høyteknologiske skip som hyres til høye dag rater fra oljeselskapene. Produktene skal virke under alle værforhold, fra arktisk til tropisk klima. Produktenes levetidskostnader blir en stadig viktigere faktor.
Innføringen av et nytt regelverk for belysning av helikopterdekk med overgang fra gult til grønn belysning, har medført stor aktivitet i produksjonslokalene på Gausel, og dette har vært en viktig årsak til at året i år blir et rekord år for bedriften.
2008 blir det beste året i bedriftens historie. Hele 36 % av omsetningen går til eksport med Singapore som det største enkeltmarkedet.

Uroen i verdensøkonomien påvirker også Tranberg AS, men transport av varer på havet vil det alltid være et behov for og dermed vil der bygges skip også i fremtiden. Forhåpentligvis mange skip. Og der de bygger skip – der er Tranberg, heter det i en pressemelding vi har mottatt.