Gå til innhold
Annonse
TMC har fått kontrakt på leveranser til Viking Cruises nye skip. Illustrasjonsfoto: Helge Martin Markussen
TMC har fått kontrakt på leveranser til Viking Cruises nye skip. Illustrasjonsfoto: Helge Martin Markussen

 Vard har tildelt Oslo-selskapet TMC Compressors of the Seas (TMC) en kontrakt for å levere et marint kompressorsystem til to cruiseskip som den norske verftsgruppen bygger for Viking Cruises.

Annonse

TMC skal levere et komplett trykkluftbasert marint kompressorsystem som består av instrumentluftkompressorer og lufttørkere for hvert av de to nybyggene. TMC har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

– Den internasjonale cruisenæringen vektlegger i økende grad redusert energiforbruk og lavere utslipp av skadelige gasser. Derfor blir våre trykkluftsystemer stadig mer populære blant cruiseoperatører og skipsbyggere. Ganske enkelt fordi vi kan tilby et svært energieffektivt og pålitelig system, som gir reduserte driftskostnader gjennom utstyrets levetid. Vi er veldig takknemmelige overfor Vard for denne kontrakten, sier Morten Orlien, salgssjef for Europa i TMC.

De to nye cruiseskipene skal etter plan overleveres til Viking Cruises i andre kvartal av henholdsvis 2021 og 2022. Fartøyene er designet av Vard Design i Ålesund og skal bygges ved Vards norske verft. Skrogene skal bygges i Romania.

Viking Cruises har også en opsjon på å bestille ytterligere to båter fra Vard.

Vards eier er den italienske skipsbyggeren Fincantieri, som er verdens største leverandør av cruiseskip.

Annonse