De tre kandidatene til å vinne Ship of The Year

Tirsdag avsløres Ship of The Year

Vinneren av den prestisjefulle prisen Skipsrevyen Ship of The Year avsløres under Nor-Shipping i Oslo tirsdag 4. juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tre kandidater ble i januar plukket ut som finalister, og siden har tusenvis av Skipsrevyens lesere stemt på sin favoritt.

Hybridfergen «Color Hybrid», brønnbåten «Ronja Storm» og hurtigruteskipet «Roald Amundsen» har alle sin store fanskare blant våre lesere.

- Dette er kjempegøy. Virkelig moro å se at Skipsrevyens Ship of the Year engasjerer så mange, sier Gustav Erik Blaalid. Han er ansvarlig redaktør i Skipsrevyen og juryformann for Ship of the Year. Han konstaterer at det aldri tidligere har vært så stort engasjement rundt prisen som ble delt ut for første gang i 1997.

Gustav Erik Blaalid, er ansvarlig redaktør i Skipsrevyen og juryformann for Ship of the Year. Foto: Helge Martin Markussen

I tillegg til Blaalid har juryen bestått av Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, og Lars Gørvell-Dahll, bransjeansvarlig for maritim næring i Norsk Industri (NHO).

Grønnere Nor-Shipping

Når Nor-Shipping åpner dørene tirsdag er det med en rekke grønne tiltak. I år får alle de 35.000 besøkende gratis kollektivtransport med VY og Ruter i Oslo-området. Slik skal Nor-Shippings miljøfotavtrykk bli markant mindre. I tillegg har Nor-Shipping som aller første aktør i den maritime bransjen klart å oppnå ISO-sertifisering. En av årsakene er at organisasjonen fokuserer på å forbedre miljøprestasjonen i alle aktiviteter de foretar seg.

I tillegg er Hall A, Blue Economy Hall, er dedisert miljø, bærekraftig utvikling av havområdene, forbedrede levekår for mennesker som bor i nærheten av hav og hvordan en kan bruke havets ressurser på en fornuftig måte.

Det er 1000 forskjellige utstillere som dekker et areal på hele 22 500 m2.

Skipsrevyen er selvsagt til stede gjennom hele uken og kommer til presentere nyheter og andre saker på våre nettsider. Vil du hilse på oss, finner du oss på stand nr: C05-38