Gå til innhold
- Telenor Maritimes visjon om en grønnere fremtid for den maritime næringen har tatt et fremskritt med oppkjøpet av KNL Networks, sier administrerende direktør i Telenor Maritime, Lars Erik Lunøe. Foto: Telenor Maritime
- Telenor Maritimes visjon om en grønnere fremtid for den maritime næringen har tatt et fremskritt med oppkjøpet av KNL Networks, sier administrerende direktør i Telenor Maritime, Lars Erik Lunøe. Foto: Telenor Maritime

Telenor Maritime har gjennom flere år levert sikker kommunikasjon til  cruise-, ferge- og offshoreindustrien. Med oppkjøpet av finske KNL Networks kan selskapets visjon om global konnektivitet til sjøs snart realiseres.

På grunn av teknologiske og topografiske utfordringer, har det ikke vært mulig å  gi et fullverdig kommunikasjonstilbud til handelsflåten før nå. Den 20. november  skrev Telenor Maritime en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i KNL Networks, et  finsk teknologiselskap som har utviklet et unikt system for datatilgang gjennom  et eget globalt maritimt kommunikasjonsnettverk. Med denne teknologien og  Telenor Maritimes kompetanse får handelsflåten endelig en dedikert ende-til ende kanal for pålitelig, sikker og fremfor alt rimelig tilgang til forretningskritisk  informasjon.  

Tilrettelegger for en mer bærekraftig fremtid 

- Telenor Maritimes visjon om en grønnere fremtid for den maritime næringen har tatt et fremskritt med oppkjøpet av KNL Networks, sier administrerende direktør i Telenor Maritime, Lars Erik Lunøe i en pressemelding. 

- Denne rimelige teknologien gir industrien en unik mulighet til å bruke digitale løsninger, slik at den kan ta datadrevne beslutninger, forbedre effektiviteten, få konkurransefortrinn og jobbe mot en grønnere og mer bærekraftig fremtid,” fortsetter han.  

 Toni Lindén, Administrerende direktør i KNL Networks. Foto: KNL Networks
Toni Lindén, Administrerende direktør i KNL Networks. Foto: KNL Networks

Telenor Maritime arbeider kontinuerlig for å eliminere det “digitale skillet” mellom maritim- og landbasert industri.  Nå kan selskapet tilby samme brukeropplevelse til sjøs som på land til hele den maritime sektoren, og med det forbedre  kundenes operative drift og øke deres lønnsomhet

Ved å erverve KNL Networks og kombinere kompetansen i  begge selskaper, vil Telenor Maritime kunne tilby hele det  maritime markedet administrerte tjenester fra a til å, inkludert global tilgang til og tilgangsstyring av operasjonskritisk data og IT-sikkerhet.  

- Denne posisjoneringen er unik i den maritime sektoren, noe som gjør Telenor Maritime til en «one-stop-shop»  for digitaliseringen av maritim industri. Vi er glade for muligheten til å gå sammen med Telenor Maritime og bli en del av Telenor Group - et selskap med høy pålitelighet og mer enn hundre års historie innen kommunikasjon. Jeg er trygg på at vi sammen kan lede digitaliseringen av den maritime industrien og hjelpe våre kunder på deres digitale transformasjonsreise, samt styrke vår posisjon som en pålitelig og foretrukket partner blant våre kunder i det kritiske kommunikasjonssegmentet, uttaler Toni Lindén, Adm. dir. KNL Networks.