Foto: Roy Andre Byholt.

Tauferje kantret. 19 reddet opp av vannet.

Redningsoperasjonen ved Frysjavannet i Oslo etter melding om at en tauferje har kantret, er nå avsluttet. 19 er reddet. Ingen er savnet. Kan ha vært svikt i rutinene. Ingen av speiderne om bord hadde redningsvest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- 19 personer har kommet seg opp av vannet. Vi søker med store styrker og helikopter om det fremdeles er noen i vannet, meldte politiet først på twitter.

Det er ikke kommet meldinger om at noen er skadet.

Operasjonsleder Marianne Heidenstrøm ved Oslo-politiet sier til Dagbladet at de ikke vet hvor mange som befant seg på ferja da den kantret.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 14.25.

Vitner på stedet forteller Dagbladet at ambulanse og luftambulanse er på stedet, og at det blir gjort søk i vannet. Det skal også ha blitt sagt over høytaleranlegget at "De som savner noen, må ta kontakt".

Speiderarrangement

Fra klokka 12 - 16 i dag hadde Kjelsås-speiderne et arrangement ved Frysjavannet.

- Det er speider-aktivitet der i dag, sier operasjonsleder Heidenstrøm.

Alle nødetater, samt helikopter og dykkere er på plass og deltar i redningsaksjonen. Alle de 19 som var falt i vannet ble reddet i land og ingen er meldt savnet. Dermed ser dagens ulykke med tauferjen på Frusjavannet ut til å ha endt godt. Det spekuleres likevel om det har vært svikt i rutinene. Ingen av speiderne om bord hadde redningsvest. Det skal være første gang i løpet av de 44 årene som speiderarrangementet har funnet sted at det har skjedd en ulykke.