Fv: Inge Jarl Auestad (Maritimt Opplæring Sør Vest), Helge Bjordal (NagellD), Geir Helgesen (Framo) og Tove Føsund (Bergen Maritime VGS). Foto: Helge Martin Markussen

Tar i bruk VR-teknologi som første skole i landet

Bergen Maritime Videregående skole fikk fredag overlevert fire sett Virtual Reality briller i gave fra Framo. - Dette kan gi skolen et fortrinn, tror en av elevene.

Publisert Sist oppdatert

De første som fikk teste ut de nye brillene var Torstein Måge (18) og Even Borge (34) fra henholdsvis videregående og Teknisk fagskole. De er begge positive til å ta i bruk den nye teknologien. 

- Dette var veldig gøy, sier Måge til Skipsrevyen. 

Han er ikke ukjent med teknologien fra privaten, og synes det er veldig flott at skolen hans tar i bruk teknologien. 

- Jeg bruker VR hjemme gjennom gaming, så dette er utrolig tøft, fortsetter han. 

Even Borge, som går på boreteknologi-utdannelsen, tror bruken av VR-briller vil gi skolen et fortrinn for å rekruttere kommende elever. 

-  Absolutt. I tillegg er det en kjempefordel for oss å kunne øve i VR før vi går ut for å gjøre det i praksis.

Takknemlig rektor

Rektor Tove Føsund er på sin side kjempeglad for gaven fra Framo. 

- Dette er en utrolig flott gave, og vi har gjennom samtaler med både NagellD, som leverer teknologien, og Framo skjønt at det er et stort potensiale i å videreutvikle bruken også. Så dette er veldig spennende for oss. 

Markedssjef i Framo, Geir Helgesen, forteller at ideen med å donere slike sett til skolen kom like før landet ble stengt ned som følge av koronapandemien. 

- Våre produkter utvikles, produseres og selges fra Norge. Skal vi kunne konkurrere i et internasjonalt marked, så må vi ha tak i de rette folkene, og det er her de utdannes. Nå kan de få et inntrykk av hvordan våre systemer egentlig er, sier han.  

De andre maritime utdannelsene på Rubbestadneset og Måløy kan også vente seg samme gaven, kan Helgesen avsløre. 

- Jeg håper at vi kan dele ut flere etter hvert, slik at de kanskje har et helt klassesett. Responsen fra skolene som vi har tilbudt dette har vært formidabel. Jeg synes koblingen mellom industri og skole er veldig viktig, avslutter han.