Tankskip på grunn ved Røst. Foto: Vessel Finder.

Siste: Tankskipet dratt av grunnen

Takskipet “Key Fighter” som gikk på grunn ved Røst er dratt av grunnen og lagt til kai ved Røst for at dykkere kan sjekke eventuelle skader på skipet, opplyser Pål Are Lilleheim i Kystverket til Skipsrevyen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var ved 2140-tiden onsdag kveld at hovedredningssentralen fikk melding om at tankskipet “Key Fighter” var gått på grunn ved Røst, opplyser redningsleder Jacob Carlsen til Skipsrevyen. Skipet er registrert på Malta og skal ha vært på vei til Røst med fiskeolje, opplyser Hovedredningsentralen til Skipsrevyen.

Det ble raskt avklart at det stod bra til med alle de 13 om bord og at det ikke var fare for liv og helse, men at det kan bli materielle skader og fare for forurensning. Dermed er det Kystverket som overtar ledelsen av den videre bergingsoperasjonen. Farvannet er urent, men det skal være relativt godt vær i området. Folk Skipsrevyen har snakket med sier “han står godt på”. KNM “Skjold” som var i området har forsøkt å trekke skipet av grunnen foreløpig uten å lykkes. Også redningskøyta “Hans Hermann Horn” er ved det grunnstøtte tankskipet. Det var Avisa Nordland som først meldte om denne hendelsen.