"Mirabelle" strandsatt, med baugen skjøvet opp på bunnen. (Foto: KV "Ålesund")

Svak nedgang i antall grunnstøtinger – iverksetter tiltak

Antall grunnstøtinger viser en svak og gledelig nedgang fra 2007 til 2008. Sjøfartsdirektoratet mener likevel at antallet er for høyt. Nå vil direktoratet iverksette ulike tiltak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grunnstøtinger med norske skip viste en fallende tendens i perioden 1998 til 2004. Men fra 2004 til 2007 økte antall grunnstøtinger med 10 prosent pr. år. Mens 90 norske fartøy grunnstøtte i 2007, var det 80 fartøy som grunnstøtte i 2008. Antall registrerte skip i samme periode er omtrent det samme. Nedgangen det siste året skyldes først og fremst at færre fiskefartøy har vært involvert i grunnstøtinger. Antallet passasjerskip og lasteskip som går på grunn, er imidlertid noenlunde stabilt.

I tillegg til de norske fartøyene grunnstøtte 21 utenlandske fartøy i norsk farvann i 2008, mot 23 året før. Det er særlig lasteskip som utmerker seg negativt på denne statistikken.
Totalt gikk 101 norske og utenlandske skip på grunn i norsk farvann i 2008. Det tilsvarende tallet i 2007 var 113.

Årsakene til grunnstøtinger er flere. De rapportene Sjøfartsdirektoratet har fått, viser blant annet feilnavigering, brovakt som sovner, uoppmerksomhet og bruk av ikke-autorisert elektronisk navigasjonsutstyr som noen av årsakene. I enkelte tilfeller er det også snakk om feil ved styre- og fremdriftssystemer.

- Tallene for de nevnte fartøysgruppene er fortsatt alt for høyt. Når vi ser på størrelsen på disse fartøyene og det forurensingspotensialet noen av disse representerer, mener vi det er grunn til å handle. Vi vil derfor iverksette tiltak for å få ned antallet grunnstøtinger, sier fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude.

Dette er tiltakene som Sjøfartsdirektoratet nå vil sette i verk:
• Brovaktalarm: FNs maritime organisasjon IMO har besluttet at dette skal være på plass innen 1. juli 2012. Sjøfartsdirektoratet vil fastsette kravet tidligere enn IMO, trolig allerede 1. januar 2010. Sjøfartsdirektoratet starter nå arbeidet med å endre den aktuelle forskriften, slik at dette kan gjennomføres.
• Sjøfartsdirektoratet vil fortsette informasjonsarbeidet overfor næringen.
• Sjøfartsdirektoratet vil intensivere kontrollen av blant annet planlegging av seilas, bruk av utkikk og navigasjonshjelpemidler, samt mannskapets arbeids- og hviletidsregistrering.
• Sjøfartsdirektoratet vil intensivere kontrollen av skip som har begrenset seilingstillatelse. Dette vil bli gjort i samarbeid med Kystverket og Kystvakten.

Selv om Sjøfartsdirektoratet nå iverksetter tiltak for å redusere antall grunnstøtinger, er det viktig å understreke rederienes ansvar for å unngå slike hendelser.
- Det er reders ansvar å se til at skipet har en driftsbemanning som er tilstrekkelig for den driften fartøyet til enhver tid har. Sjøfartsdirektoratet setter bare krav om minimumsbemanning på fartøyene, sier Gude, og fortsetter: - Ansvaret for sikkerheten til skip, sjøfolk og miljø ligger hos rederiene. Dersom rederiene ikke viser at de tar dette ansvaret, vil vår reaksjon være å ilegge overtredelsesgebyr, avslutter fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude.