Gå til innhold
Annonse
Annonse

SKAMEK Power (tidligere Skarbøvik Mekaniske) har signert en kontrakt med North Sea Shipping om levering av generatorsett til rederiets nye Multi Purpose Offshore fartøy med en lengde på 160 meter og 30 meter bredde. Løsningen består av seks General Electrics diesel (diesel-elektrisk) 3,5 MW generatorsett av typen 16V250. Generatorsettene vil bli levert i april 2009, og kontraktens verdi er på ca. 62 millioner kroner.

Generatorsettene tilfredsstiller alle miljøkrav og har Marpol, DNV Clean design og US Environmental Protection Agency`s (EPA) Tier II sertifisering. Dette skjer også uten rensing av eksosen ved hjelp av katalysator.
– Denne kontrakten bekrefter vårt konkurransefortrinn med motorene fra General Electric, GE. Vi ser også en endring i markedet, der fokus blir mer rettet mot reduksjon av utslipp og reduksjon av kostnaden gjennom motorens livssyklus. Her har GE en styrke på begge punkter, sier salgs-koordinator Svein-Kristian Engeset hos SKAMEK Power.
SKAMEK Power er autorisert distributør av General Electric medium speed dieselmotorer og SKAMEK er et selskap i hurtig vekst. Firmaet er en del av et verdensomspennende servicenettverk med reservedelslager som sikrer korte leveringstider. Dette inkluderer kritiske deler og komponenter til fordelaktige priser. SKAMEK holder til i hjertet av det maritime clusteret i Ålesund, hvor serviceavdelingen SKAMEK Service, tilbyr kundene service & vedlikehold av både motor og skip over hele verden.
GE har levert mer enn 15.000 dieselmotorer over hele verden. De tilbyr svært kort leveringstid både når det gjelder fremdriftsmotorer og generatorsett. De nye V250 og L250 motorene er av europeisk/metrisk design og oppfyller de seneste utslippskravene, iflg. MARPOL, EPA Tier II. De oppfyller også DNV's Clean Design utslippskrav uten at det er behov for avgassbehandling.

Annonse