Johan Sverdrup. Foto: Statoil

Stor Johan Sverdrup kontraktstildeling

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Statoil inngår i dag, på vegne av Johan Sverdrup partnerskapet, en detalj-prosjekteringsavtale for Johan Sverdrup-utbyggingen med Aker Solutions.

I kontrakten inngår prosjektering og innkjøpsledelse (EPma) fram til planlagt produksjonsstart i 2019. Kontraktsverdien er på 4,5 milliarder kroner.

Kontrakten omfatter prosjektering og innkjøpsledelse for stigerørs- og prosessplattformdekket til Johan Sverdrup feltets første fase, i tillegg til sammenkoblinger og gangbroer for hele feltet.

Aker Solutions har fram til nå hatt ansvaret for forprosjekteringen av alle fire plattformene som utgjør feltsenteret, en avtale som ble inngått ved utgangen av 2013.

– Johan Sverdrup-prosjektet har en ambisiøs fremdriftsplan. Da er det viktig med kompetente samarbeidspartnere som deler våre mål. Gjennom forprosjekteringsfasen har Statoil hatt flere hundre ansatte hos Aker Solutions. Sammen har vi lagt grunnlaget for en sømløs overgang til detaljert prosjektering som skal sikre en kostnadseffektiv framdriftsplan. sier Arne Sigve Nylund, Statoil konserndirektør for Utvikling og produksjon, Norge.

– Johan Sverdrup feltutbyggingen er av meget stor betydning, ikke bare for Statoil og våre partnere, men også for leverandørindustrien og samfunnet. På platå vil produksjonen fra dette feltet utgjør 25% av den samlede produksjonen på norsk sokkel. Selv om framtidsutsiktene for feltet er meget gode, er det avgjørende med riktig kostnadsfokus i både bygge- og driftsfasen, avslutter Nylund.

Kilde: Statoil.com