Gå til innhold
Annonse
MF «Norangsfjord» Foto: Sindre Furuli
MF «Norangsfjord» Foto: Sindre Furuli

Norwegian Electric Systems skal levere utstyr i forbindelse med elektrifisering av MF «Norangsfjord»  og ladestasjon på Hollingsholmen fergekai.

Annonse

Norges største fergerederi, Fjord1, valgte Norwegian Electric Systems (NES) som leverandør av elektro- og automasjonspakken til ombyggingsjobben av MF «Norangsfjord» heter det i en pressemelding. Ombyggingen er planlagt i løpet av siste halvår 2019. Fergen skal i rute mellom Aukra og Hollingsholmen, der sistnevnte fergekai skal bygges om med komplett ladesystem.   

NES har levert flere hybrid-elektriske fremdriftssystemer til Fjord1 sine nybygg det siste året.

- Gjennom disse leveransene har samarbeidet utviklet seg til å bli svært godt, og vi kjenner hverandres ønsker og kapasiteter, og er derfor trygge på hverandre, sier salgsansvarlig hos NES, Stein Ruben Larsen.

Optimaliserte tekniske løsninger

NES har tidligere bygget om ferger fra diesel-mekanisk til diesel-elektrisk fremdrift, og dette blir første ombygging til hybrid helelektrisk ferge.

- Erfaring fra prosjektering, bygging, igangsettelse og drift, gjør at våre kunder skal være sikre på at vi leverer høy kvalitet, sier Larsen.    

Stein Ruben Larsen sier den viktigste oppgaven som systemintegrator er å sørge for at samtlige komponenter er satt sammen og kommuniserer på en sikker og optimal måte.

- Vi leverer en pakke der både hver komponent, samspillet og helheten gjenspeiler at NES er blant de fremste i verden på denne miljøvennlige teknologien.

Komplette løsninger

Til ombyggingen av MF «Norangsfjord» til hybridferge skal NES levere systemintegrasjon og kalkulasjoner. Med i leveransen er også den nyutviklede QuadroMaster DC-tavlen med den nye bryterløsningen Odins Eye.

Med denne kontrakten viser NES at de har komplette løsninger for miljøvennlige hybride ferger, både som nybygg og som ombyggingsprosjekter.

NES har svært høy teknisk kompetanse innen både fartøyteknologi og ladesystemer på land, og vi har nå også rettet blikket ut av Norge, for å bidra med miljøvennlige løsninger til utenlandske aktører.  

Annonse