Gå til innhold
Annonse

Stolt-Nielsen er kjøperen av Odfjells tre Europa-skip

Annonse

Stolt-Nielsen Tankers BV i Nederland blir den nye eieren av de tre NIS-registrerte kjemikalietankskipene MT «Bow Balearia», MT «Bow Bracaria» og MT «Bow Brasilia» som Odfjell SE i Bergen nå kvitter seg med.

De tre bergenstankerne er på 5.870 dwt. hver og er bygget  henholdsvis i 1998 og 1997 ved verftet Viana do Castelo, Est Navais de SA og kjøpt av bergensrederiet i 2005. Skipene er solgt fordi Odfjell legger ned sine regionale seilinger i europeiske farvann som et ledd i å kutte kostnader for å gjenvinne sin lønnsomhet. Europa-servicen har ikke oppnådd lønnsomhet, skriver Odfjell i en børsmelding. Det ble ikke navngitt noen kjøper, men tirsdag meldte Stolt-Nielsen Limited at det er Stolt-Nielsen Tankers BV som står bak kjøpet.

Skipene skal forsterke Stolt-Nielsen gruppens Inter-Europa Service fra slutten av august i år.  Ytterligere detaljer blir ikke offentliggjort.

Lederen av Stolt-Nielsen Tankers, Hans P. Feringa,  sier i en kommentar at de er tilfreds med å ha skaffet seg de tre skipene. Han beskriver skipene som høykvalitetstonnasje som vil bidra til å effektivisere rederiets flåte av kjemikalietankere i inter-Europa farten. De er bygget med lastetanker i rustfritt stål og  vil passe ypperlig til våre øvrige skip i denne farten og til de skipningskontrakter vi sitter på, sier han.

Han viser til at skipene er søsterskip til Stolt-Nielsen Tankers R5-klasse skip. Det er MT «Stolt Razzorbill», MT «Stolt Kingsfisher» og MT «Stolt Pelican»

Han sier seg også tilfreds med prisen på skipene. Det oppgis ikke noen pris i børsmeldingen, men Odfjell sier i sin børsmelding at rederiet vil tape penger på salget, men at de regner med at nedleggelsen av Europa-servicen og salg av skipene vil bidra til bedre resultater.