Stenger Hurtigruten for turister. Foto: Hurtigruten

Hurtigruten stenges for turister

Alle som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste 14 dagene blir nektet å gå om bord i Hurtigrutens skip på norskekysten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Alle som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste 14 dagene blir nektet å gå om bord i Hurtigrutens skip på norskekysten, skriver Hurtigruten i en ny pressemelding. Hurtigrutens skip frakter fortsatt lokalpassasjerer, gods og medisiner i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes.

- Den nasjonale helsedugnaden mot spredning av coronaviruset er kritisk viktig. Vi tok grep for flere uker siden – og vi tilpasser oss denne helt ekstraordinære situasjonen fra minutt til minutt nå. For å trygge gjester, ansatte og lokalsamfunn, velger vi å nekte adgang til alle passasjerer og mannskap som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste 14 dagene, sier konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Hurtigruten driver den tradisjonsrike rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes, som siden 1893 vært en livslinje med daglig transport av varer, gods og passasjerer mellom 34 små og store havner langs hele kysten.

Lokaltrafikken går som normalt

Selv om alle gjester som har vært utenlands nå nektes adgang, fortsetter lokaltrafikken på ruten som normalt. Det siste døgnet - etter at Avinor besluttet å stenge flere småflyplasser i Norge - har Hurtigruten sett en oppgang i antall lokalreisende langs kysten.

- Hurtigruten er en del av den kritiske infrastrukturen i Norge, på samme måte som tog, busser, lasteskip, og ferger. Folk skal hjem til sine kjære. Varer, post og medisiner må frem. Vi har et ansvar for å fortsette å holde kritisk infrastruktur i gang. Og vi er glade for å kunne bidra i den nasjonale dugnaden også på denne måten, sier Skjeldam (bildet).