Foto: Emile Ashley

Stavanger inviterer til skutefest

-Stavanger inviterer til tidenes skutefest når The Tall Ships Races kommer til byen 26. til 29. juli. Det sier prosjektleder Knud Helge Robberstad til Skipsrevyen. The Tall Ships Races er en internasjonal regatta for unge i alderen 15-25 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Over 60 skuter legger til kai langs det halvannen kilometer lange festivalområdet som strekker seg fra Konserthuset til Oljemuseet. Nå gjør Stavanger seg klar til å ta imot inntil 2.800 skutemannskaper.

Venter 450.000 besøkende

Dette er fjerde gangen Stavanger stiller som vertshavn. I 2011 besøkte rundt 450.000 mennesker festivalen til lands eller til vanns.I år seiler skutene fra Sunderland (England) via Esbjerg (Danmark) til Stavanger. I dagene før skutene legger til kai i Vågen blir det mindre skuteanløp og arrangementer i Lindesnes, Sirevåg, Tananger, Skudeneshavn, Bokn, Judaberg, Jørpeland og Sandnes.

Et hav av aktiviteter

Torsdag 26. juli kl. 12 skal alle skuter ligge vel fortøyd i Stavanger. Tall Ships-festivalen byr på et hav av aktiviteter for store og små, og det vil bli et rikholdig konserttilbud fra festivalområdets to scener – og alle arrangementer er gratis. 

Du kan seile med skutene

The Tall Ships Race

The Tall Ships Races er internasjonale seilregattaer for seiltrening av unge. Regattaene organiseres av den ideelle organisasjonen Sail Training International (STI).

Et av hovedmålene er bidra til å utvikle og utdanne ungdom mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn.

Minimum 50 % av skutemannskapene må være i alderen 15-25 år for at den enkelte skute skal kunne delta.

-Visste du at du kan seile med skutene eller leie en skute til egne arrangementer? spør Robberstad. Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve skutene både til havs og til kai. Alle inntekter går uavkortet til drift av verdens vakreste skuter, slik at de fortsatt kan seile med ungdom om bord på de syv hav, sier Robberstad.

Søndag 29. juli seiler skutene ut Byfjorden for å gjøre seg klar til neste regatta som går til Harlingen i Nederland. Stavanger kommune i samarbeid med Stavangerregionen Havn og en rekke samarbeidspartnere og sponsorer stå bak sommerens skutefest i Stavanger.