Gå til innhold
Annonse
Skipet ble flytende igjen i juli 2018. Foto: Myndighetene i Puerto Montt
Skipet ble flytende igjen i juli 2018. Foto: Myndighetene i Puerto Montt

Fjerning av flytende og fast avfall fra den bergede brønnbåten Seikongen bør begynne i dag eller i morgen, opplyser myndighetene i Chile. 

Annonse

Ifølge informasjon fra den chilenske marinen og myndigheter i Puerto Montt, er utvinningsplanen for restene av laks som fremdeles er inne i Seikongen nå godkjent, melder Kyst.no søsternettsted Salmonexpert.cl.

Brønnbåten sank i oktober i fjor nær Pilpilehue, ikke langt fra byen Puerto Montt, mer enn 1000 kilometer sør for Santiago. Det var over 200 tonn laks og 70 tonn drivstoff ombord da båten sank.

Etter flere forsinkelser grunnet dårlig vær, var Ardent i stand til å få brønnbåten flytende igjen i juli. De planla å slepe fartøyet nord til Talcahuano for tømming og reperasjon, men kommunen har hittil nektet å godta denne planen.

Slammet av nedbrutt laks i brønnen skal nå bli overført til to spesialskip i Puerto Montt. Disse fartøyene vil da ta avfallet til Yoma San José anlegget på Calbuco i Los Lagos regionen i Chile.

Når vanninnholdet har fordampet fra slammet, vil resten bli begravd i deponi. Lossingen av skipet tar mellom 4 og 5 dager, skriver Salmonexpert.cl. 

Les den spanske versjonen av saken her.

Les også:
Annonse