Gå til innhold
Annonse
Annonse

Forskningsfondet FHF og Norges Fiskarlag har meldt speedsjarken Josberg på som kandidat til Merket for god design, som hvert år deles ut av Norsk Designråd.

Det er seks priskategorier, og speedsjarken Josberg er meldt opp i kategorien for industridesign.

Stabil arbeidsplass med fokus på HMS og produktkvalitet
Speedsjarken er utviklet gjennom prosjektet "Fremtidens sjarkfartøy", der utgangspunktet var et ønske om en mer fleksibel design som tillot bygging av fartøy i flere størrelser, og med anvendelse til flere typer fiske.

Resultatet ble "Josberg", som er utviklet av MB Hydraulikk AS. Visuelt sett har båten en klassisk linjeføring i en norsk designtradisjon som kan føres tilbake til 1930-tallet. Det estetiske uttrykket er kombinert med dagens funksjonelle krav til HMS og produktkvalitet.

Båten har vannbåren varme i alle dørker i innredningen og ergonomisk utforming av arbeidsplassen. En nyhet for denne type fiskerfartøy er at den har et hev- og senkbart lagersystem for linestamper og kjøling av lasterom.

Mottakerne av Merket for god design blir offentliggjort på Designdagen, som avholdes i regi av Norsk Designråd den 11. mars 2009.

Regatta Fisherman
FHF og Norges Fiskarlag har også tidligere stått bak et produkt som har blitt nominert til - og vunnet - Merket for god design. Den gang var det Regatta Fisherman arbeidsbukse med flyteelementer som ble utmerket fordi den, som juryen uttrykte det, "gir langt bedre sikkerhet enn tradisjonell bekledning, uten at den blir varm, tung eller uhåndterlig".

Samarbeidspartnerne ved utviklingen av arbeidsbuksen var Regatta AS, SINTEF og Gjensidige.

Se båtomtale av "Josberg"

Annonse