Snart klart til innflytting - Brunvoll Kompetansesenter

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er på Årø det skjer; Brunvoll Kompetansesenter til 230 mill. kroner er i godt gjenge. Innflytting skjer rundt påsketider neste år.

Til Romsdals Budstikke forteller adm.dir. Terje Dyrseth i Brunvoll Holding at virksomheten ved Brunvoll skal inn i det store nye bygget. Som illustrasjonen viser skal Brunvoll Kompetansesentet på nordsiden av E39 knyttes sammen med fabrikken på sørsiden av en gangbro over veien – et skikkelig landemerke blir det altså.

I desember-utgaven av Skipsrevyen kan du lese mer om dette flotte prosjektet til Brunvoll. Vi forteller også historien om Brunvolls første sidepropell, en SPH 105 hk som ble montert ombord i Størksen-familiens "Silljo" i 1965. Nå 50 år senere er den reddet hjelp fra Namibia.

Men de som får mest oppmerksomhet er fiskebåtrederne Lauritz og Lodve Gjendemsjø som viste Brunvoll vei inn i sidepropell-eventyret. Brødrenes "Klaring" ble levert med "styrepropell" fra Brattvåg Skipsinnredning i 1966.

Dokumentarfilmen om tilblivelsen av den første thrusteren kan du se her, og ikke minst om hvordan man fant den igjen i Afrika.