Gå til innhold
Annonse
Sletta verft leverer hybridkskip til havbruksnæringen. Foto: Sletta Verft
Sletta verft leverer hybridkskip til havbruksnæringen. Foto: Sletta Verft

Sletta Verft har overlevert det 27 meter lange hybridfartøyet «Multi Energy»​ til FSV Group.

Annonse

Fartøyet som er spesielt utviklet for frakte- og slepeoppdrag, service og support i  havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Det nye fartøydesignet har lagt stor vekt på økt kapasitet og på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for  sikre og effektive operasjoner om bord. 

- Vi er veldig fornøyd med å få levert et fantastisk  fartøy. De siste ukene med testing har bekreftet at vi får en kraftplugg av et fartøy med svært  gode sjøegenskaper og arbeidsforhold om bord. Som alltid i FSV har vi fokus på gode og sikre  tekniske løsninger for de som arbeider på dekk, og det siste tilgjengelige innen  sikkerhetsutstyr er å finne om bord i fartøyet. For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav, har vi også installert et diesel-elektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en batteripakke på 270 kWH. Dette er den største batteripakken installert på et større servicefartøy i havbruksnæringen, og gir store miljøgevinster, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group. 

Selskapet har mange båter i vente de neste årene, med hele seks båter i bestilling. 

- Neste år tar vi ut flere båter fra Sletta Verft. Vi opplever god etterspørsel og vekst i rederiet, noe som er et resultat av meget dyktig mannskap og en moderne flåte, sier Aasmyr. 

- «Multi Energy» er et resultat av et godt og lokalt  samarbeid. Her har rederi, designere, skipsbyggere, utstyrs- og tjenesteleverandører fra  regionen jobbet godt i lag, og skapt en trivelig og effektiv arbeidsplass for FSV Group sitt team  om bord. Vi er stolt over å ha levert et så moderne fartøy og jeg ønsker å rette en stor takk til  FSV Group for tilliten, og gleder oss over å være godt i gang med byggingen av de neste fartøyene til rederiet, sier Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft.

Annonse