Gå til innhold
Annonse

Skrogkunsten til "Norwegian Escape" kommer til liv

Kunstneren Guy Harvey observerer fremgangen ved  Meyer Werft
Kunstneren Guy Harvey observerer fremgangen ved Meyer Werft
Annonse

Den kjente dyrelivskunstneren Guy Harvey retter blikket mot sitt største lerret hittil for første gang denne uken – skrogkunstverket på M/S “Norwegian Escape”, som debuterer i Hamburg, Tyskland 23. oktober 2015.

“Norwegian Escape” er for tiden under bygging ved Meyer Werft i Tyskland, og er Norwegian Cruise Lines nyeste skip, det største i rederiets historie. “Norwegian Escape” representerer en evolusjon av rederiets innovative historie med å gi gjestene friheten og fleksibiliteten de trenger for å nyte sin drømmecruiseferie. Skipsverftbesøket fant sted siden Harveys kunstverk nå begynner å ta form, og bringer liv til hans perspektiv på det spektakulære sjølivet i Karibien på det vidstrakte lerretet i skroget på “Norwegian Escape”.

Det skreddersydde kunstverket spenner over mer enn 300 meter fra baug til akter, og viser en scene fra det marine sjølivet som sammenblander to undervannssjøer på en sømløs måte. I designet fins Harveys karakteristiske sverdfisk, og det viser også populære skapninger fra det karibiske hav, som piggrokker, havskilpadder, hvalhaier og en rekke tropiske fisker.

"Jeg er så stolt over å kunne vise det utrolige sjølivet i Karibien på det største lerretet et menneske kunne malt på", sier Dr. Guy Harvey. "Etter uker med arbeid, har håndverkerne på Meyer Werft gjort en fantastisk jobb med å gjenskape min kunst på et så stort format. Jeg er begeistret over detaljnivået som er oppnådd, og jeg gleder meg til å se “Norwegian Escape” i sitt element ute på havet".

Prosessen med å lage kunstverket tar lang tid, og begynner med en laser som projiserer designet på skroget. Et team skisserer deretter kunsten på det buede skroget, tegner inn linjene og teiper deretter kantene som forberedelse til påføring av maling for hånd.

"Vi hadde store forventninger til dette kunstverket, som gjenspeiler sjølivet i det spektakulære farvannet hvor skipet skal seile", sier Andy Stuart, President og Chief Operating Officer for Norwegian Cruise Line. "Guys visjon for Norwegian Escapes eget kunstverk er den perfekte fullbyrdelsen av alt som dette skipet står for".

Guy Harvey er anerkjent som en av de beste dyrelivskunstnerne og en forkjemper for bevaring av havet, og kombinerer sine unike kunsttalenter med sin bakgrunn som marinbiolog, dykker, fotograf og fisker for å skape visuelt tiltalende og virkelig autentisk kunst.

I tillegg til sitt kunstneriske talent, er Harvey fokusert på å bevare havet. Midlene fra Guy Harvey Ocean Foundation har inspirert vitenskapelig forskning og innovative undervisningsprogrammer for å oppmuntre til bevaring og best mulig praksis for bærekraftige marinemiljøer. I tråd med Norwegian Cruise Lines engasjement for miljøet, vil dokumentarer produsert av Guy Harvey Ocean Foundation vises om bord Norwegian Escape i lugarer for å lære gjestene hvordan de kan hjelpe med å bevare sjølivet.

M/S “Norwegian Escape”

“Norwegian Escape” vil begynne med ukentlige syv-netters cruise fra sin helårige hjemmehavn i Miami til østlige Karibien fra og med 14. november 2015. Skipet på 164 600 bruttotonn vil være det største skipet noensinne med hjemmehavn i Miami året rundt. Hun vil ta 4 200 gjester med til tropiske reisemål i Karibien, deriblant St. Thomas på de amerikanske jomfruøyene, Tortola på de britiske jomfruøyene og Nassau på Bahamas.

Skipet vil skilte med den største taubanen til sjøs; et multipleks på tre etasjer med nervepirrende utfordringer, komplett med to planker og fem Sky Rails, løypestrenger som gir skipets passasjerer muligheten til å sveve gjennom luften. Aqua Park på “Norwegian Escape” vil være det største til sjøs, og vil inkludere en ny Aqua Racer-sklie.

Tekst: NCL