Gå til innhold
Annonse
Knut Ustein Kloster. Foto: Knut Erik Knudsen.
Knut Ustein Kloster. Foto: Knut Erik Knudsen.

Knut Utstein Kloster er død 91 år gammel. Han var med å grunnlegge rederiet Norwegian Carribean Line og eide verdens største cruiseskip SS ”Norway.”

Annonse

Kloster grunnla i 1966 rederiet Norwegian Carribean Line sammen med Ted Arison. Rederiet endret navn til Norwegian Cruise Line og ble verdensledende innen skipsfart.

Han vokste opp i Oslo og er sønn av skipsreder Knut Utstein Kloster og Ingeborg Ihlen.

Utdannelsen som skipsingeniør fikk han ved Massachusetts Institute of Technology i USA. Han arbeidet deretter i familieselskapet Klosters Rederi, som var grunnlagt i 1924 av hans bestefar.

Cruiseeventyr i Karibien

Etter at faren døde trådte Kloster tidlig inn i ledelsen til rederiet, som først drev med frakt av tørrlast og olje. Men Kloster grep muligheten til å lansere en passasjerrute mellom England, Spania og Gibraltar, i det som blir beskrevet som en risikabel investering.

Kloster mente det var enormt ubrukt potensial innen feriereiser, skriver E24. Spania-ruten ble lagt ned, men skipet ble i stedet brukt på en fergerute mellom Miami og Bahamas. Det var starten på det norske cruiseeventyret i Karibien.

Eide SS ”Norway”

Klosters Rederi var tidlig på 80-tallet blitt et gigantisk passasjerrederi og eide verdens største cruiseskip, «S/S Norway».

– Han har utrettet fantastiske ting. Han er en av cruiseindustriens største gründere. Far er så visjonær og tenker litt annerledes, sa sønnen Per Kloster til Aftenposten i 2011.

Interessen for skipsfart har vært sentral i Kloster-familien. En annen av sønnene, Knut Kloster jr., bygget «The World», verdens første skip med leiligheter til sjøs.

 

 

Annonse