Gå til innhold
Annonse

Skaper ny drivstoffallianse for å møte miljøkrav

Frontlineeier John Fredriksen møte IMO-krav med å skape en ny drivstoffallianse. Arkivfoto: Pål Mugaas Jensen
Frontlineeier John Fredriksen møte IMO-krav med å skape en ny drivstoffallianse. Arkivfoto: Pål Mugaas Jensen

Rederiene Frontline og Golden Ocean melder i en børsmelding tirsdag at de inngår et nytt samarbeid med Trafigura for å etablere et nytt felles-eid selskap.

Annonse

Det nye selskapet skal fra tredje kvartal fungere som deres felles innkjøper av marint drivstoff. Frontline vil eie 15 prosent av det nye selskapet, mens Golden Ocean vil eie 10 prosent. Trafigura vil på sin side stille med hele sin virksomhet innenfor fysisk bunkervirksomhet, heter det i meldingen. 

En av årsakene til at de har gått sammen for å skape det nye selskapet er miljøkravene som trer i kraft neste år. IMO 2020-kravene setter begrensninger på svovelinnholdet, og utslipp fra skipsfarten. Dermed har skip måtte installere scrubbere, eller bruke drivstoff som inneholder mindre svovel. 

– Det er forventet at IMO 2020 vil skape logistiske marine drivstoffforsyningsproblemer for redere globalt. I tillegg til å skape noen overbevisende økonomiske muligheter, vil vår deltagelse i joint venture-selskapet sikre vår evne til å kjøpe og få levert marint drivstoff til konkurransedyktige priser på en kontinuerlig basis, skrover Golden Ocean-sjef Birgitte Vartdal og Frontline-sjef Robert Hvide Macleod i en felles uttalelse.

Annonse