Illustrasjon av Havyard 833 L plattform forsyningsskip.

Skansi Offshore kjøper nok et nybygg fra Havyard

Havyard Group har inngått avtale med Skansi Offshore om levering av et Havyard 833 L plattform forsyningsskip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skansi Offshore overtar kontrakten på Havyard Groups nybygg 111, som opprinnelig ble bestilt av en annen reder og som skal leveres i juni i år. Skipet er designet av Havyard Groups designavdeling i Fosnavåg og er under bygging ved gruppens verft i Leirvik i Sogn.

RETT I ARBEID

Skansi Offshore har allerede sikret kontrakt for skipet og det går direkte fra levering på verftet til oppdrag for BG Group.

- Vi er godt fornøyde med avtalene vi har gjort med Havyard og BG Group sier Jens Meinhard Rasmussen, Administrerende direktør i Skansi Offshore. – Dette er helt på linje med vår strategi om å bygge opp en flåte av moderne og miljøvennlige skip med lav eksponering i spot markedet sier Rasmussen i en kommentar.

GODE KUNDER

Denne kontrakten utgjør det femte nybygget Skansi Offshore har bestilt med Havyard design siden 2007. De fire foregående skipene er allerede levert, hvorav tre fra Havyard Groups eget verft.

- Vi har vært heldige å få være med i oppbyggingsfasen til dette ambisiøse rederiet fra Færøyene sier Geir Johan Bakke, Administrerende Direktør i Havyard Group. – Med bakgrunn i fiskeri har Skansi Offshore raskt bygd seg opp som en konkurransedyktig leverandør av forsyningstjenester til oljeindustrien offshore. Fra å være en liten inntrenger har de gjennom å levere god kvalitet på sine tjenester blitt en anerkjent leverandør som konkurrerer på lik linje med de store aktørene i markedet. Vi har lært masse i denne prosessen og tror også at vi gjennom å levere gode båter har bidratt til Skansis suksess. Vi tror dette er et selskap som vil fortsette den gode utviklingen og vil gjøre vårt til å få være med dem videre avslutter Bakke.

FORSYNINGSSKIP MED STOR KAPASITET

Havyard Group startet å utvikle egne design i 2005. Siden den gang har de utviklet mer enn 20 forskjellige design og solgt mer enn 60 design til redere og verft i Norge og internasjonalt. Dette er ankerhåndteringsfartøy forsyningsskip, subsea fartøy, beredskapsfartøy, fiskebåter og brønnbåter. Den største suksessen er forsyningsskip hvor det er solgt design for bygging av mer enn 20 skip. Havyard 833 L er det største forsyningsskipsdesignet til Havyard. Det har stor lastekapasitet og er meget fleksibelt med hensyn på å frakte de forskjellige lastetypene som befrakterne krever. Havyard 833 L designen er utviklet for å tilfredsstille de strengeste miljøkrav og for å operere sikkert og økonomisk. Denne kontrakten er det tredje forsyningsskipet av Havyard 833 L design Havyard Group skal levere.

Fakta om Havyard 833 L

Lengde: 86,8 m

Bredde: 19,6 m

Fart: 15 knots

Dødvekt: 4600 tonn

Lastedekk: 1000 m2

Innredning: 27 personer