Gå til innhold
Annonse
Sjømannsforbundets leder Johnny Hansen Foto: Sjømannsforbundet
Sjømannsforbundets leder Johnny Hansen Foto: Sjømannsforbundet

Når Sjømannsforbundets landsmøte åpner i Bergen om halvannen uke, er det uten representasjon fra verken regjering eller regjeringspartiene. - Det sender et signal, sier forbundslederen.

Annonse

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet sender alle representanter for å delta i den politiske debatten som skal gjennomføres. At det heller ikke denne gangen kommer noen fra borgerlig side er skuffende, mener forbundsleder Johnny Hansen.

- Det er lenge siden det kom noen fra regjeringsapparatet, og det er klart vi oppfatter det som et signal, sier han til Skipsrevyen.

Sjømannsforbundets landsmøte holdes på Scandic Flesland Airport Foto: Scandic
Sjømannsforbundets landsmøte holdes på Scandic Flesland Airport Foto: Scandic

Stabilt

Situasjonen for forbundet han leder holder seg stabilt god, forteller han. Selv om mange har mistet jobbene i næringen er medlemsmassen stabil på i overkant av 10 000 medlemmer.

- Det er blant annet fordi flere av de som har mistet jobbene sine offshore er gått over til havbruksnæringen, forklarer Hansen.

Et annet tema som han mener det er vanskelig å komme unna er situasjonen for de ansatte i Color Line. 700 sjøfolk risikerer å miste jobben i rederiet, dersom de får flagge ut to av skipene sine.

- Vår kamp for norske lønns- og arbeidsvilkår fortsetter, sier Hansen, som også vil snakke om konkurransesituasjonen for andre fergerederier og hurtigruten.

Fremtiden

Det grønne skiftet, digitalisering og autonome skip tror forbundslederen også vil skape en del debatt på landsmøtet.

- Særlig dette med autonome skip er jo noe som ligger litt inn i fremtiden, men det er noe som våre medlemmer er opptatte av, naturligvis, sier Johnny Hansen, som samtidig bekrefter at han stiller til gjenvalg.

- Ja, alle oss tre i den daglige valgte ledelsen har sagt ja til gjenvalg. Så får vi se hva de 105 delegatene på landsmøtet bestemmer seg for, avslutter han.

Annonse