Siem flytter offshoreflåten hjem

– Det er svært gledelig at Siem Offshore flytter offshoreflåten hjem til Norge. Dette vil styrke hele den norske maritime klyngen, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Siem flytter offshoreflåten hjem

– Det er svært gledelig at Siem Offshore flytter offshoreflåten hjem til Norge. Dette vil styrke hele den norske maritime klyngen, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund. Offshorerederiene er knyttet til kystsamfunn med lange tradisjoner innen maritim industri og tjenesteutvikling. – Disse rederiene er svært viktige for å sikre sysselsetting og verdiskaping i distriktene, sier Henriksen.

– For Norges Rederiforbund er det avgjørende viktig å sikre internasjonalt konkurransedyktige rammevilkår for eierskap og drift av skip i og fra Norge. Nyheten om hjemflytting illustrerer at Norge har fått på plass et fremtidig internasjonalt konkurransedyktig skattesystem for rederier, sier Henriksen.

Det er eierskapet til totalt 25 fartøyer som nå flyttes til Norge og dermed inn i den norske rederibeskatningen. Totalt dreier det seg om en tonnasje på godt over 100.000 tonn som nå overtas av Siem Offshore i Norge. Flåten er moderne bestående av plattform supplyskip, ankerhåndteringsfartøy og andre spesialiserte offshorefartøy. Siem Offshore vil operere en flåte på totalt 40 skip når byggeprogrammet er avsluttet.

– Vi mener norske rammevilkår er konkurransedyktige, derfor ønsker vi også å ha eierskapet til fartøyene i Norge. Vi håper at både drift og eierskap i Norge kan gi selskapet den forutsigbarhet og konkurransekraft vi trenger, sier selskapets styreformann Kristian Siem. – Vi føler tilhørighet til det norske maritime miljøet, og ønsker å styrke tilknytningen til Norge og Kristiansand, legger Siem til.

– Norge har verdens mest moderne og verdens nest største offshoreflåte etter USA. Norge kontrollerer 465 offshore service fartøyer. Skipsfarten og offshoreflåten gir Norge innflytelse i verden, og offshoreflåten fungerer som spydspiss for mer miljøvennlige og høyteknologiske løsninger, avslutter Henriksen.

(Kilde: NR)