Polar Queen / foto: GC Rieber Shipping AS

Selger største skipet i flåten

Bergensrederiet GC Rieber Shipping AS har gjort avtale med Acergy om salg av det største skipet i flåten, MS "Polar Queen".

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet er for tiden på en langtidsbefraktningsavtale med Acergy. Avtalen utløper i 2012. Inkludert i avtalen er opsjoner for videre leie i fire år.
Skipet er bygget i 2001 ved Hyundai Mipo i Ulsan, og ble innkjøpt av GC Rieber Shipping i 2005. Det ble i 2006 ombygget og utrustet for legging av fleksible rør. Opprinnelig var skipet bygget for kabellegging.
Skipet er det største i GC Rieber Shipping-flåten med en tonnasje på 14.149 bruttotonn og 13.129 dødvekt-tonn. Det er NIS-registrert med hjemsted i Bergen.
Ifølge en børsmelding fra rederiet onsdag kveld går det frem at salget ventelig vil bli gjennomført i juni 2010.06.03 Administrerende direktør Sven Rong opplyser at salget genererer en fortjeneste pr. aksje på kroner 6,40. Han understreker at salget vil styrke rederiets investeringskapasitet i nye prosjekter.
Rederiet eier syv og opererer for tiden åtte avanserte flerfunksjonelle spesialskip innen undervannsoppdrag, isgående forsyningstjeneste og havgående seismikk. I tillegg får GC Rieber Shipping to subsea IMR/CSV-skip levert som nybygg sent i 2010 og i midten av 2011. Gjennom et samarbeidsselskap der bergensrederiet har 51 prosent blir ytterligere to nye offshoreskip levert i 2010.