Gå til innhold
Annonse
Vikingen fra Bømlo solgte Norge i Miami. Foto: Cruise Norway.
Vikingen fra Bømlo solgte Norge i Miami. Foto: Cruise Norway.

Det var vikingen Brynjar Stautland som stjal showet da Norges maritime eksportører (NME) og Cruise Norway organiserte den norske paviljongen på verdens største cruisemesse ”Seatrade Cruise” i Miami.

Annonse

-Mer enn 3,5 millioner cruisepassasjerer besøkte Norge i 2018. Cruise er viktig for norsk turisme, spesielt for byer langs kysten og fjordene, sier Inge Tangerås i Cruise Norway til Skipsrevyen. Den norske paviljongen i Miami viste fram det beste Norge har å by på som reisemål og den kompetansen vi har å tilby, sier Tangerås.

For å tiltrekke seg oppmerksomhet under utstillingen var det en overflod av norsk mat, en autentisk norsk viking og en jumbo-skjerm med spektakulære bilder av de beste naturopplevelsene som Norge har å tilby.

Mer enn 50 norske selskaper tok turen over Atlanterhavet for å delta på Seatrade Miami fra 9. til 11. april 2019. Skuespilleren Brynjar Stautland fra Bømlo på Norges sørvestkyst var viking. Mange var de som gjerne ville ha et bilde sammen med ham. Det ville også hele den norske paviljongen.

-Miami er den viktigste arenaen i cruisemarkedet

- Utstillingen i Miami er den største i cruisemarkedet. Det er en veldig viktig arena for å nå ut til kunder, media og myndigheter, sier Erlend Prytz i NME. Norge er verdens ledende leverandør av maritim teknologi og tjenester til cruiseindustrien. Norske selskaper er viktige for å bidra til en mer miljøvennlig industri.

-I Norge har vi en utstyrsindustri som er nyskapende og fremtidsrettet, med sterk fokus på det grønne skiftet. De får altfor lite oppmerksomhet fra den offentlige sektoren og de politiske virkemidlene. Norsk utstyrsleverandører er svært konkurransedyktige og er kjent for å levere god kvalitet og service. Ved å delta på denne utstillingen ønsker vi å bidra til å øke interessen og oppmerksomheten for disse selskapene, og bidra til å skape vekst som også er viktige for mange av våre distrikter, sier Prytz.

 

Annonse