Bergen Group Halsnøy, Halsnøy i Sunnhordaland. Foto: Bergen Group

Selger Bergen Group Halsnøy

Bergen Group ASA har inngått avtale med Halsnøy Dokk AS, et selskap kontrollert av Cinus AS som bl a er hovedaksjonær i Fjellstrand AS, om salg av virksomheten i Bergen Group Halsnøy på Høylandsbygd i Sunnhordland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Salgssummen er istørrelsesorden NOK 30 millioner, og overtagelsen forventes gjennomført i løpet av 1. kvartal i år, meldes det i en børsmelding.

Bergen Group Halsnøy har lange tradisjoner som maritimt service- og reparasjonsverft. Verftet har tidligere vært en del av konsernets tilleggskapasitet på bygging av mindre offshore-fartøyer.

De to siste årene har Bergen Group Halsnøy fokusert på ombyggingsoppdrag og generell maritim service i Bergen Group Services-divisjonen.

-Bergen Group har over tid jobbet med å gjennomføre ulike strukturelle og organisatoriske grep for å styrke både kapasitetsutnyttelse og lønnsomhet knyttet til konsernets aktiviteter innenfor maritim og industriell service.

Salget av Bergen Group Halsnøy gir oss mulighet til å konsolidere denne delen av konsernet i sterkere enheter som kan bidra til en ytterligere forbedring av konkurransekraften i dette markedet, sier divisjonsdirektør Sebjørn Madsen i Bergen Group Services.

Madsen peker på at konsernets aktiviteter innen maritime og industriell service i løpet av det siste året har gjennomgått en organisatorisk samordning i Bergensområdet som allerede har gitt positive resultater. I tillegg gjøres det strategiske etableringer på Hanøytangen for ytterligere å styrke Bergen Group Services sin posisjon inn mot det offshore-relaterte markedet.

Bergen Group Halsnøy har i dag 25 ansatte. Disse vil få tilbud fra ny eier om å fortsette arbeidsforholdet sitt ved bedriften.

Avtalen er betinget av endelig styreforbehold hos begge parter.