Gå til innhold
Annonse
Annonse

VARD har gjennom sitt datterselskap Seaonics AS kjøpt ICD Software AS, en ledende leverandør av automasjons- og kontrollsystem for offshore- og marin sektor.

Seaonics, 51 prosent eid av VARD, leverer vinsjer, kraner og håndteringsutstyr til ulike typer fartøy. Seonics ble etablert i 2011. Selskapet har utviklet kraner for løft på opptil 250 tonn, og er blant markedslederne for Launch and Recovery Systems (LARS). Seaonics har i dag totalt 50 ansatte i Norge og i et datterselskap i Polen. Seaonics er lokalisert i Ålesund.

ICD Software har spesialisert seg innen utviklingen av programvare for automasjon og kontrollsystemer, og har i dag 63 ansatte i Norge, Polen og Estland. ICD Software holder også til i Ålesund.

Gjennom oppkjøpet av ICD Software, vil Seaonics styrke sitt forretningsområde innen håndteringsutstyr og kontrollsystemer, og det nye selskapet i porteføljen vil være en viktig bidragsyter til utviklingen av nye produkter for Seaonics og andre selskaper i VARD, heter det I en pressemelding vi har mottatt. I dette selskapet inngår også de nyvinnende boretårnløsningene til deleide Castor Drilling Solution.

Executive Vice President for Equipment and Solutions i VARD og styreleder i Seaonics, Stig Bjørkedal sier: «Dette oppkjøpet er en katalysator for vekst og utvikling av Seaonics og et viktig steg framover for VARD for å styrke vår bredde innenfor utstyr og løsninger. Integreringen av egenutviklet automasjons- og kontrollsystemer gjør at vi kan tilby en komplett leveranse av komplekse produkt til våre kunder.»