Gå til innhold
Sea Cargos fartøy «Bore Bay» i Bergen Havn, som er en av flere havner som nå får en direktelinje til Gøteborg. Foto: Sea Cargo
Sea Cargos fartøy «Bore Bay» i Bergen Havn, som er en av flere havner som nå får en direktelinje til Gøteborg. Foto: Sea Cargo

Ved årsskiftet vil rederiet Sea-Cargo starte en ny linje som knytter havnene Ålesund, Sundal, Bergen og Stavanger med Gøteborg i Sverige i tillegg til polske Swinoujscie.

- Dette er en unik investering med mange ben å stå på når det gjelder volum. Vi har et industrielt volum i bunnen som gjør investeringen mulig, og vi har mottatt en overveldende respons fra markedet. Nå ser vi frem til å koble oss til havnen i Gøteborgs rutenett og komme i gang med trafikk, sier Tore Knudsen, Direktør Shipping Division i Sea-Cargo i en pressemelding.

I forbindelse med oppstarten åpner også Sea-Cargo kontor i havnen i Göteborg for å komme nærmere virksomheten.

- Her snakker vi om varer som i stor grad tidligere ble transportert på veg, som nå har en bærekraftig short-sea løsning. Vi er glade for å kunne utvide tilbudet vårt som havn ved hjelp av en ny aktør som skaper nye muligheter for mange, sier Jacob Minnhagen, Senior Market Development Manager i Port of Gothenburg AB.

I Göteborg vil fartøyene bli håndtert av Logent Ports and Terminals, som driver en av havnens fire ro-ro- og bilterminaler.