Gå til innhold

Onsdag formiddag ble året Ship of The Year delt ut til «Ro Vision». Seremonien ble streamet direkte på Skipsrevyens nettsider. Fikk du ikke sett det, har du en ny mulighet her. 

Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, ønsket alle deltakerne velkommen til sjøfartsbyen Bergen, før Fiskeri- og Sjømatminister Odd Emil Ingebrigsten overtok stafettpinnen for å dele ut prisen ti vinnerne. 

- I det som må betegnes som et av de mest spesielle årene i fredstid, konstaterer vi at det skjer mye nyskapende i norsk skipsbygging. Norge hevder seg som en stormakt i shipping, skipsbygging og ikke minst i skipsdesign, sa statsråden før han delte ut prisen til vinnerne. 

Reder og gründer Odd Einar Sandøy tok i mot prisen på vegne av rederiet Rostein. I sin tale bemerket han at det var kjekt å motta en pris som også var et nikk til hele brønnbåtbransjen. 

Også verftsdirektør ved Larsnes Mek, Jarle Gunnarstein, var storfornøyd med å motta prisen. 

- Det var stas å bli nominert, men enda kjekkere å vinne, sa Gunnarstein. 

«Ro Vision» er designet av Skipskompetanse i Måløy, og daglig leder Per Jørgen Silden fremholdt at det var en stor ære å motta prisen. 

Som en overaskelse til vinnerne og de andre som var til stede på utdelingen dukket også Statsminister Erna Solberg opp med en videohilsen på slutten av sendingen. 

Flere saker fra Ship of The year finner du her