M/Y "Caroline" Illustrasjon: Norwegian Yacht Voyages

Henter inn toppdesignere

Det Oslo-baserte selskapet Norwegian Yacht Voyages melder at de henter inn designere og styreformann med lang erfaring fra cruiseindustrien. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Helge R Naarstad, tidligere administrerende direktør i Norwegian Caribbean Cruise Line skal fylle stolen som styreformann. Naarstad, som i 2015 ble kåret til en av cruiseindustriens 10 legender av amerikanske Cruise Industry News under tittelen “The Ultimate Experience”, og  tilskrives æren for å ha satt i gang mega-cruise trenden, blant annet gjennom ombyggingen av “SS France” til “SS Norway”.

Helge R Naarstad skal lede styret i Norwegian Yacht Voyages. Foto: Norwegian Yacht Voyages

Nå skal han i følge Norwegian Yacht Voyages være klar for å å bidra til en ny “ultimate experience”. Siden januar 2017 har selskapet jobbet med et designkonsept for en ny ekpedisjons-mega yacht, med kapasitet til 220 passasjerer, fordelt på 110 lugarer. Gjestene skal betjenes av et mannskap på 200, og selskapet har allerede åpnet opp for søknader. 

Fartøyet, som har fått navnet M/Y “Caroline” er 187,50 meter langt, og antas å være den største mega yacheten i verden. Mannen bak designet er industridesigner Einar Hareide, han ansettes nå som sjefsdesigner i selskapet som også henter inn cruiseskipdesigner Petter Yran. Yran har blant annet designet skip for Regent Seven Seas, Seabourn, Silversea, Holland America Line, RCCL og Disney. 

Finske Deltamarine vil bistå selskapet i byggeprosessen.