MS "Kvitbjørn" er et av to skips om skal trafikkere ruten

Ny rute knytter Rotterdam og norskekysten sammen

Samskip’s datterselskap Nor Lines vil starte med ukentlige seilinger fra Rotterdam med multipurpose skip knyttet til Vest-, Midt- og Nord-Norge med virkning fra 1 juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tjenesten leveres av Nor Lines toppmoderne, LNG-drevne fartøyer MS «Kvitnos» og MS «Kvitbjørn», som hver tilbyr 1500 lastemeter RoRo,122 TEU’s container, 1.500 tonn fryse/kjøl og 80 tonns krankapasitet.
 
Disse fleksible skipene vil seile i 14-dagers rundturer, som forbinder Rotterdam og Eemshaven med norske havner fra Vestlandet med Sandnes / Tananger via Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø, og Tromsø før turen ender opp i Hammerfest som nordligste havn. Samskip tilbyr allerede 3 ukentlige avganger med Containerskip som forbinder Rotterdam, Bremerhaven og Hamburg med vestkysten av Norge, heter det i en pressemelding.
 
I Rotterdam vil skipene betjenes av Samskips samarbeidspartner, SCA Logistics Terminal, som har lang erfaring og effektivt utstyr for å betjene multipurpose skip, hvor RoRo, Break-bulk og containere kan håndteres på et og samme sted.