Thomas Koniordos, administrerende direktør ved Yara Marine Technologies. Foto: Yara Marine Technologies

Sammenslåing for Lean Marine og Yara Marine

Yara Marine har skaffet seg fullt eierskap til svenske Lean Marine.

Publisert Sist oppdatert

Yara Marine Technologies har overtatt fullt eierskap i det Gøteborg-baserte firmaet Lean Marine. 

- Lean Marines intelligente programvare- og maskinvareløsninger er allerede installert på mer enn 200 fartøy verden over. Selskapet tilbyr en kombinasjon av direkte sanntids drivstoffoptimalisering og dataanalyse over tid, noe som forbedrer driftseffektiviteten med potensielt drivstofforbruk og CO2-utslippsbesparelser på opptil 25 prosent, heter det i en pressemelding. 

En grønnere næring

- Yara Marine Technologies har konsekvent demonstrert sin evne og dedikasjon til å gi kommersielle skipsoperatører en ny teknologi som reduserer maritime utslipp, og de har kapasitet til å skalere og implementere nye løsninger raskt. Vi strever mot det samme målet, en grønnere maritim næring, sier administrerende direktør i Lean Marine, Mikael Laurin. 

- Fremover er tiden inne for at teknologien vår skal tilbys rederier og operatører over hele verden, med hjelp av Yara Marines omfattende nettverk og erfaring, sies det videre. 

Neste trinn 

Thomas Koniordos, administrerende direktør i Yara Marine Technologies, forteller i pressemeldingen av hensikten med arbeidet er å gjøre bransjen grønnere. 

- Vi gjør det ved å kontinuerlig introdusere nye løsninger. Lean Marines innovative fartøyeffektivitetsteknologi er vårt neste, viktige trinn på den reisen. Vi har brukt mer enn ett år på å analysere dusinvis av systemleverandører, men ingen kommer i nærheten av det vi fant hos Lean Marine. Besparelsene teknologien deres fikk, gjorde at ingeniørenes hjerter hoppet over et slag.