Beredskapsdirektør i Kystverket, Johan Marius Ly. Foto: Kystverket

Sammen om sjøsikkerhet og beredskap

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kystverket og Høgskolen i Sørøst-Norge etablerer nå kunnskapssamarbeid om sjøsikkerhet og beredskap mot akutt forurensning. Tirsdag undertegnes samarbeidsavtalen.

Kystverkets ansvarsområde omfatter blant annet sjøsikkerhet og beredskap. Dette er et svært bredt fagområde som blant annet inkluderer tekniske, naturvitenskapelige og samfunnsfaglige temaer. Derfor trenger Kystverket et tett samarbeid med forsknings- og utdanningssektoren.

- Unik avtale for beredskapsmiljøet

Kystverkets beredskapsavdeling ligger i Horten, og ved studiestedet Bakkenteigen har Høgskolen i Sørøst-Norge sitt nyetablerte Senter for beredskap og integrert krisehåndtering.

For Kystverket er avtalen med høgskolen også et ledd i arbeidet med å utvikle og styrke nasjonale og internasjonale kunnskapsnettverk som er relevante for etatens fagområder.

- Kystverket har avtaler også med andre utdanningsinstitusjoner i landet, blant annet med Universitetet i Tromsø. Avtalen vi inngår med Høgskolen i Sørøst Norge er unik og spesiell, med tanke på beredskapssatsningen og nærheten til beredskapsmiljøet her i regionen, sier beredskapsdirektør i Kystverket, Johan Marius Ly.

- Viktig samvirke

- Vi fokuserer særlig på samvirket mellom ulike aktører i maritim sektor, sier forsker og senteradministrator Jarle Løwe Sørensen.

I tillegg til Bakkenteigen har høgskolen dessuten utdanninger og omfattende forskning innen teknologi ved sine studiesteder i Kongsberg og Porsgrunn.

Avtalen om dette blir tirsdag undertegnet på Bakkenteigen av kystdirektør Kirsti L. Slotvik og rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Petter Aasen.