«Future of the Fjords» døpt

Lørdag ble årets “Ship of the Year”, «Future of the Fjords» døpt foran flere hundre gjester og fastboende i Gudvangen. Gudmor, statsminister Erna Solberg, la vekt på dåpsbarnets rene teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det gjør meg også ekstra stolt som gudmor at "dåpsbarna" mine blir stadig flottere, renere og høyteknologiske. For det er et stykke norsk skipshistorie vi i dag er vitne til, sa Solberg til de fremmøtte.

- Både rederiet og skipsbyggerne fortjener all heder og ære – og det skal de nå få, la hun til. 

Men det var ikke skipet som ble døpt. Også powerbanken som er bygget til skipet ble døpt, samtidig. Det var den som gjorde at juryen til slutt avgjorde hvem som skulle få tittelen, Ship of the Year. 

Før Solberg fikk døpt skipet var det en stolt kaptein, John Nauckhoff, som ønsket folk velkommen .

- Hadde noen sagt til meg da jeg startet karrieren min for 16 år siden at jeg skulle føre et slikt skip, hadde jeg ikke trodd dem, sa han. Han var ekstra stolt over at det var en statsminister som skulle døpe skipet “hans”. – Det er jo ikke alle land som har statsminister, sa svenske Nauckhoff til stor latter fra de fremmøtte. 

Tiden var ikke inne

Stolt var også verftet som bygget båten, Brødrene Aa, og deres direktør Tor Øyvin Aa. Under en tale kunne han avsløre at det var dette skipet The Fjords egentlig ville ha bygget, da «Vision of the Fjords» ble bygget i 2016. 

- Men, det var for tidlig. Teknologien var ikke kommet langt nok den gangen, sa Aa. 

Flere skip er også på gang fra rederiet The Fjords, fortalte direktør Rolf Sandvik. Et nytt skip, som ikke skal gå i Nærøyfjorden skal bygges. 

- «Legacy of the Fjords» skal etter planen gå i turistfart i Oslofjorden. Vi gjør som vikingene. Først erobrer vi fjordene hjemme, så tar vi resten av verden, sa Sandvik. 

Se bildegalleri her