Bergen Engines holder til på Hordvikneset utenfor Bergen. Foto: Helge Martin Markussen

Rolls-Royce varsler salg av Bergen Engines

Rolls-Royce varsler fredag at selskapet vil starte en strategisk gjennomgang av Bergen Engines sin virksomhet, som en del av den pågående evalueringen av porteføljen for å skape en enklere og mer fokusert gruppe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Virksomheten for medium speed gass og diesel motorer har vært en del av Rolls-Royce siden 1999, og en del av Power Systems divisjonen siden 2013.

Selskapet har gjennomført en grundig analyse av både fordelene og utfordringene ved en full integrasjon av Bergen Engines i Power Systems divisjonen. Konklusjonen er at kostnadene ved å integrere medium speed motorer i den eksisterende porteføljen av high speed MTU motorer, overgår de potensielle fordelene, og vil dermed ikke skape de synergier eller ønsket utvidelse av Power Systems sin fremtidige produktportefølje.

Jon Erik Røv, fungerende administrerende direktør i Bergen Engines. Foto: Helge Martin Markussen

- Vi er overbevist om at Bergen Engines leverer gode løsninger og verdiskapning for sine kunder, basert på unik kunnskap om medium speed motorer for marine og landbaserte kraftløsninger. Etter en gjennomgang av porteføljen ser vi imidlertid at virksomheten ikke passer helt strategisk sammen med vår virksomhet for high speed motorer. Vi ønsker derfor å gå gjennom andre muligheter for fremtiden til Bergen Engines, sier Andreas Schell, CEO i Rolls-Royce Power Systems

- Rolls-Royce vil fortsette å støtte interne effektivitetsforbedringer for å ivareta selskapets konkurransedyktighet og opprettholde en sterk markedsposisjon. Vi vil også ta ansvar for å skape en robust og bærekraftig fremtid for Bergen Engines i et nytt eierskap, uttaler Eugenia Valente, Styreleder for Bergen Engines.

- Bergen Engines har dedikerte og dyktige ansatte, et verdenskjent kvalitetsstempel som er bygget opp gjennom over 70 års erfaring, hvorav 30 år med gassmotorer. Integrasjonen av medium speed motorer i energisystemer for å balansere fornybar energi, vil videre bane vei for å gjøre verdens energiløsninger grønnere. Vi er trygg på at alle disse elementene vil være sentrale for en ny eier, Jon Erik Røv, fungerende administrerende direktør i Bergen Engines.

I 2019 genererte Bergen Engines en omsetning på 239 millioner Pund og hadde et underliggende driftstap på 18 millioner Pund.