Gå til innhold
Annonse
Gazflot i isen
Gazflot i isen
Annonse

Rolls-Royce har inngått en kontrakt på levering av forankringssystem til to Moss CS50 Mk II borerigger med isklasse.

– Denne kontrakten vil gi Rolls-Royce verdifull erfaring i det voksende offshoremarkedet i Arktis, forteller Øystein Ryste og Arne Skodje - Area Sales Managers Offshore E&P, som samarbeidet om kontrakten.
Utstyret er designet etter spesielle krav for operasjon i is, og et redundant kontrollsystem med grafisk brukergrensesnitt skal ivareta sikkerheten både til operatør og utstyr. Forankringsystemet skal klassifiseres av det russiske skipsregister for operasjon ned til -30 °C.
– Dette er et gjennombrudd for Rolls-Royce Deck Machinery, og viser at vi er i første rekke når det gjelder utvikling av nytt utstyr til nye områder. Dette er i tråd med vår strategi på utvikling av dekksutstyr til arktiske områder, sier Arne Tande, Vice President - Offshore Deck Machinery.
– Rolls-Royce sin avdeling i Brattvåg og vår partner I.P. Huse, som vi har samarbeidet med i over 60 år, vil produsere og levere forankringssystemet til Vyborg-verftet i Russland og til Samsung Heavy Industry i Korea, som skal bygge henholdsvis skroget og overbygget.
– Riggene skal opereres av Gazflot på Shtokmanfeltet, et av verdens største naturgassfelt, i den russiske sektoren av Barentshavet. Gazflot er et heleid datterselskap av Gazprom.

Annonse