Foto: Rolls-Royce Marine AS

Rolls-Royce med stor kontrakt på dekksmaskineri til seks offshorefartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rolls-Royce skal levere en omfattende pakke med avansert dekksmaskineri til seks nye ankerhåndteringsfartøy (AHTS). Skipene skal bygges hos Kleven for det danske rederiet Maersk Supply Service.

Byggekontrakten er tidligere annonsert av verftet. Utstyrskontrakten med Kleven er verdt i overkant av 54 millioner GBP for Rolls-Royce og inkluderer en opsjon for ytterligere fire fartøy. Dette er den største enkeltkontrakten på dekksmaskineri for Rolls-Royce noensinne.

De 95 m lange fartøyene er designet av Salt Ship Design og skal bygges ved Kleven Verft og Myklebust Verft. 

Hvert skip er av Salt 200-design og vil bli utstyrt med en tretromlet ankerhåndteringsvinsj med trekkraft på 500 tonn, to sekundærvinsjer, lastsikringsvinsjer og andre hjelpevinsjer og tørrbulksystem. Kontrakten inkluderer også ror og styremaskiner fra Rolls-Royce. En opsjon for Anchor Recovery Frame, som brukes ved utsetting og opphenting av dypvannsanker, er også lagt inn.

– Vi ser frem til å samarbeide tett med Rolls-Royce på dette store og viktige prosjektet for Maersk. Denne ordren er en honnør til den maritime klyngen, og viser at et tett samarbeid mellom aktørene i klyngen bidrar til verdiskapning for kundene våre, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

Rolls-Royce har det bredeste utvalget av dekksmaskineri i det maritime markedet, og kan tilby kundene et komplett system fra en leverandør, inkludert serviceoppfølging. Hoved- og sekund ærvinsj vil bli utviklet og produsert av I.P.Huse. 

– Jo mer komplekse fartøyene er, og med økt oppmerksomhet til sikkerhet og effektivitet, jo mer differensierte typer dekksmaskineri trenger kundene våre. Vi er stolte over at Kleven og Maersk har valgt oss til denne betydningsfulle ordren, sier John Knudsen, President Commercial Marine, Rolls-Royce.

De seks første fartøyene skal leveres fra Klevenverftene mellom fjerde kvartal 2016 og tredje kvartal 2017. Dersom opsjonene på fire fartøy blir realisert, vil det siste skipet i serien bli levert i Q1 2018.