Foto: Fosnvavaag Shipping

Remøy får 11,2 millioner av staten

Remøy Havfiske får dekket bøter og deler av saksomkostningene på 11,2 millioner kroner i et forlik med staten, etter at rederiets båt lå tre uker i russisk arrest i fjor

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Etter en helhetsvurdering er vi kommet til at dette er en avtale vi kan klare å leve med, selv om vi på langt nær har fått kompensert tapene våre i forbindelse med denne saken, skriver styreleder Olav Remøy i Remøy Havfiske i en pressemelding onsdag. 

Arrest
Reketråleren Remøy ble tatt i arrest av russisk kystvakt 10. mai i fjor, etter at Fiskeridirektoratet hadde gjort en feil ved utfylling av et lisensskjema til russiske myndigheter. Fartøyet fisket på en norsk kvote i russisk sone, og rapporterte daglig fangstene til norske og russiske mydnigheter, slik reglene krever.

Etter tre uker i arrest fikk “Remøy” forlate Murmansk, etter at norske mydnigeter stilte garanti for at en eventuell straffeforfølging ville bli gjort opp.

saken har vert oppe for russisk rett fem ganger, og endte i desember i fjor med at Remøy Havfiske fikk en bot på 5,4 millioner kroner, mens skipperen ble ilagt en bot på 2,7 millioner kroner.

Store tap
I tillegg til bøtene har rederlaget hatt store utgifter til saksomkostninger og advokatutgifter. Tre uker i arrest førte også til betydelige tapte fangstinntekter.

- Vi er glade for at vi endelig kan legge denne saken bak oss.Det samlede tapet for rederlag og mannskap er stort, men dette var så langt det var mulig å komme, sier Remøy.