Gå til innhold
Annonse
Nydelig motiv med
Nydelig motiv med "Rem Forza". Foto: Skipsrevyen
Annonse

Fosnavågrederiet Rem Offshore forbereder seg på tunge tider fremover og tar nå grep for best mulig å sikre seg.

Rederiet selger et konstruksjonsskip og oppnår en kontanteffekt på i underkant av 200 millioner kroner etter innfrielse av gjeld. Samtidig utsetter de leveringen av et nybygg for andre gang., denne gang til første kvartal 2018.

Skipet som er solgt er konstruksjonsskipet MS «Rem Forza», og kjøper er ifølge en børsmelding en internasjonal kunde. I meglerkretser får www.skipsrevyen.no opplyst at det er bunnsolide danske A.P Møller Mærsk som er kjøper. Skipet blir overtatt av sin nye eier innen kort tid. MS «Rem Forza» er på 6.500 dwt  (7.732 br.t) og ble levert fra Kleven Verft AS i Ulsteinvik i 2008.

Samtidig har Rem Offshore forhandlet frem en avtale med skipsbyggingskonsernet Vard Group AS om å utsette levering av et konstruksjonsskip som ble bestilt i juni 2014. Ny levering er avtalt til første kvartal 2018. Det skulle egentlig ha vært levert i begynnelsen av 2016, men ble utsatt til første kvartal 2017 og nå altså med ytterligere ett år.

Skipsrevyen har tidligere skrevet at skipet ble bestilt for vel 800 millioner kroner.

Det børsnoterte Fosnavåg-rederiet har en seilende flåte på 19 skip, samt ett i ordre. Flåten er fordelt på to OSV, 12 PCV og seks CSV. Snittalderen er 4,5 år.