Rekordstor deltakelse på Verftskonferansen 2010

Den 2. og 3. november ble Verftskonferansen 2010 arrangert i Ålesund i regi av Norsk Industri. Deltakelsen var rekordstor med hele 430 påmeldte. Mens fjoråret var preget av mørke skyer i horisonten og dårlige utsikter, var årets konferanse preget av langt større optimisme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Åpningsforedraget ble holdt av styreleder i Kleven Maritime AS og Maritim bransjeforening i Norsk Industri, Kjersti Kleven. Krisebegrepet har i lengre tid vært flittig brukt. Det har nesten gått inflasjon i det, men om dagens situasjon i maritim sektor, ønsket ikke Kleven å bruke ordet krise. – Vi har vært gjennom, og opplever, en nedkjøling i markedet og vi er inne i en tøff omstillingstid, forklarte hun til over 400 fremmøtte.
Verftskonferansen ser ut til å bli en stadig viktigere møteplass og plattform for faglig input. Årets konferanse hadde, i tillegg til foredrag knyttet til markedsutvikling og rammevilkår, et stort fokus på mulighetene innenfor fornybar energi, konsekvensene av utblåsningen i Mexico-gulfen, samt tre norske bedrifters strategier for bærekraftig drift i Norge.
Fellesnevneren var at maritim sektor i Norge, ikke bare er på rett vei, men står overfor nye og potensielt store markedsmuligheter her hjemme og internasjonalt.