Gå til innhold
Annonse
Annonse

Tørris Skaaluren Jr. (32) vokste opp ved siden av et skipsbyggeri i baronibygda Rosendal i Kvinnherad, og har alltid vært interessert i båter. Det var aldri noen tvil om at han skulle jobbe på sjøen.

Etter videregående, forsvaret og friår ble det nautikkstudier ved Høgskulen Stord/Haugesund. Etter to år i Haugesund var Skaaluren og studiekameratene eventyrlystne og ble studiets første utvekslingsstudenter.

-En av gutta på studiet hadde lyst til å dra til utlandet, så han sjekket opp mulighetene for er semester i utlandet, fikset alt selv, så hang flere av oss på. Ferden gikk den gang til Surfer’s Paradise i Australia.

Også gjennom jobben i Solstad - som han har hatt siden han var ferdig med studiene - har han fått muligheten til å oppleve flere av verdens hjørner. Blant annet to år i Brasil og perioder langs kysten av vest-Afrika.

I dag er han førstestyrmann på AHTSen Normand Prosper, som hovedsakelig opererer i Nordsjøen.

Med skiftordningen fire uker på og fire uker av får han muligheten til å dyrke hobbyer som reising, motorsykkel og fjellet. – Da jeg jobbet i Brasil for eksempel kunne jeg jo bare reise ned noen dager tidligere, så jeg fikk sett litt av Rio også. Men det er fint å være i Nordsjøen også, litt nærmere hjemme, sier Skaaluren som synes tiden bare går fortere og fortere, både på jobb og i friperiodene.

Jul i Bergen

- Skiftordningen fungerer også sånn at man er borte annenhver jul, forklarer Skaaluren som i år skal feire jul om bord, ikke altfor langt hjemmefra. Normand Prosper som for tiden går i spotmarkedet, tilbringer julekvelden til kai ved Skolten i Bergen.

Les også: Johan Nepstad forteller om jul til sjøs før i tiden

På kveldens meny står pinnekjøtt, og selv om Skaaluren aldri har feiret jul med akkurat denne kokken tidligere føler han seg trygg på at maten kommer til å bli god. Pinnekjøtt stod også på menyen den gangen han feiret julen i Brasil.

- Det har vært en gjeng ute og kjøpt inn premier med pengene i velferdskassa, så det blir quiz, bingo, sjakk og bordtennis. Det blir nok veldig kjekt, sier Skaaluren om kveldens program.