Gå til innhold
Annonse

Regjeringen med ny miljøhandlingsplan for alle skip før påske

- Regjeringen innfører nye miljøkrav for alle skip, sier statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet til Skipsrevyen. Foto Sigbjørn Larsen.
- Regjeringen innfører nye miljøkrav for alle skip, sier statssekretær Atle Hamar i Klima- og miljødepartementet til Skipsrevyen. Foto Sigbjørn Larsen.

Regjeringen vil legge fram en ny miljøhandlingsplan for alle skip før påske, sier statssekretær Atle Hamar (V) i Klima og miljødepartementet til Skipsrevyen. Alle skipssegmenter vil få nye krav, men de blir ulike for hvert segment.

Annonse

- Regjeringen vil innføre nye miljøkrav for alle skip, sa Atle Hamar da han åpnet  Maritme Battery Forum i Bergen i dag. Regjeringen kommer med en ny miljløhandlingsplan for alle skip før påske i år, sier Hamar. Det vil bli innført nye utslippskrav for alle skipssegmenter, men det blir ulike krav for ulike segmenter, opplyser Hamar. 

Norge ønsker å være en internasjonal pådriver for å nå klimamålene om redusere utslipp av klimagasser sier Hamar. Derfor vil vi gå lenger enn det vi tidligere har varslet. 

Vi må handle nå!

- Vi kommer til å oppleve uoverstigelige konsekvenser hvis vi ikke får ned klimagassutslippene, sier Hamar. Norge har forpliktet seg til å redusere sine klimagassutslipp med 40 prosent innen 2050. Hvis vi tilater at det blir 1,5 grader varmere gjennomsnittstemperatur på jorden så blir det isfritt hvert 100 år i Arktis. Hvis det blir 2 grader varmere så blir det isfritt hvert 10 år. Dette vil få store miljøkonsekvenser.

Grønn shipping gir store forretningsmuligher for shippingindustrien, sier Hamar. Batteriteknologien er et viktig svar på utfordringene. Transport er Norges største CO2 utslippskilde. Vi er velkjent internasjonalt for våre elektriske biler. I januar og februar er 40 prosent av alle nye biler i Norge fullelektriske!  I 2025 vil alle biler være elektriske. Det inspirerer andre.

Vi tror at Norsk maritim sektor kan gjøre det samme med grønn shipping, sier Hamar. Vi ser at internasjonale selskaper åpner batterifabrikker i Norge. Det gjør meg optimistisk, sier Hamar.

Annonse