Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: Norges Rederiforbund
Illustrasjonsfoto: Norges Rederiforbund

Rederiforbundet uttaler torsdag at de er svært bekymret etter hendelsen i Omanbukta, der Frontline-skipet «Front Altair» står i brann. 

Annonse

- Vi er svært bekymret for den utviklingen vi nå ser i området rundt Omanbukten. Angrep på sivil skipsfart er svært alvorlig og setter maritim sikkerhet i fare, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg i en melding på forbundets egne sider.

- Vi oppfordrer våre medlemmer til å være svært oppmerksomme i området rundt Omanbukten og til enhver tid å følge norske myndigheters råd og sikkerhetsvurderinger.

I følge Sjøfartsdirektoratet ble det Marshall Island-flaggede skipet «Front Altair» angrepet mellom Emiratene og Iran. Det er rapportert om tre detonasjoner på skipet. Mannskapet kom seg om bord i et forbipasserende skip og skal ikke være skadet. Et annet skip er også rapportert angrepet i samme område.

Grunnet Fujairah-angrepene 12 mai og dagens angrep råder Sjøfartsdirektoratet norske skip å utvise høy aktsomhet og årvåkenhet i regionen.

Selv om det ikke er full klarhet i bakgrunnen for disse angrepene er Sjøfartsdirektoratets råd, med bakgrunn i dagens hendelse, inntil videre å holde god avstand til iransk farvann.

Annonse