Safepath har inngått en langsiktig avtale med rederiet Kenfish for overvåkning av hele deres flåte. Foto: Alf Fagerheim

Rederiet Kenfish inngår avtale med Safepath

Safepath har inngått beredskapsavtale for hele flåten til brønnbåtrederiet Kenfish.

Publisert Sist oppdatert

Safepath AS har inngått en langsiktig avtale om beredskap og overvåkning for fiske- og brønnbåtrederiet Kenfish. Avtalen omfatter leveranse av tjenesten Safepath®Beredskap for hele rederiets flåte, som består av syv fartøy. Det skriver Safepath i en pressemelding.

Trygg arbeidsplass

Kenfish har siden oppstarten i 2011 transportert leppefisk fra lokale fiskere, og oppdrettet rognkjeks, ut til oppdrettsanlegg. Rederiet har også flere fiskefartøy som kontinuerlig fisker hvitfisk, samt andre fartøy i drift langs hele norgeskysten. Avtalen de nå har inngått med Safepath er en langsiktig kontrakt.

- Vi ser fram til å få leveranser fra en og samme totalleverandør av et system som er enkelt å bruke og med et profesjonelt oppsett Vi ønsker å være en trygg arbeidsplass – derfor kommer sikkerheten til besetningen først. Vi erfarer at økt fokus på sikkerhet og rutiner vises på bunnlinja, sier Rolf Olav Dyrnes, daglig leder i Kenfish Holding AS.

Døgnovervåkes

Samtlige av rederiets fartøy inkluderes nå i et moderne og profesjonelt oppsett for sikkerhet og beredskap. Det innebærer at rederiets fartøy kontinuerlig, hele døgnet, overvåkes fra Safepaths beredskapssentral i Melkvika Næringspark i Kristiansund. 

I tillegg til selve beredskapen, vil Kenfish få fartøytilpassede digitale opplæringsmanualer som er intuitive å bruke ved familiarisering og sikkerhetsstyringssystemet SeaLog for forenklet oversikt over vedlikehold, prosedyrer og driftstekniske sjekkpunkter, skriver de videre i pressemeldingen.

Sikkerhet blir viktigere

- For oss er avtalen en bekreftelse på at sikkerhet og beredskap blir stadig viktigere for dem som har sjøen som sin arbeidsplass. Dette er et viktig steg i riktig retning mot å øke tryggheten til sjøs, sier daglig leder Sidsel Sæterøy i Safepath AS.

Safepath er landets største uavhengige overvåknings- og beredskapssentral for fiskeri, havbruk og offshorenæringen, og leverer tjenester og rådgivning innen maritim beredskap og sikkerhet, samt maritime operasjoner.