Foto: Nataliaa Budianska/Shutterstock

Skal levere Europas nest største landstrømanlegg

PSW Power & Automation skal levere Europas nest største landstrømanlegg til Ålesund havn basert på nyutviklet teknologi og innovasjon.

Publisert Sist oppdatert

Plug Ålesund AS, skal etablere et landstrømanlegg med en kapasitet på 32MVA i Ålesund Havn. De største cruiseskipene kan i dag forbruke opptil 60.000 liter drivstoff i døgnet ved et enkelt opphold. Etablering av landstrøm system vil bidra til svært store støy- og utslippsreduksjoner for miljøet og lokalbefolkningen samtidig som det vil gi rederne store besparelser på drivstoff- og vedlikeholdsutgifter.

Anlegget er designet av PSW Power & Automation og skal produseres og testes på Ågotnes utenfor Bergen før installasjon og SAT finner sted i Ålesund Havn våren 2022.

- Vi ser alltid etter de beste og mest effektive løsningene for våre landstrøm prosjekter. Teknologien fra PSW Power & Automation vil forsyne Ålesund med en innovativ og robust landstrøm løsning som vil bidra til en mer bærekraftig havn, sier CEO i Plug, Maria Bos.

Eirik Sørensen, daglig leder i PSW Power & Automation. Foto: Trude Brun Wilhelsmen

Dette blir Europa`s nest største anlegg og skal kunne forsyne to cruiseskip med landstrøm samtidig.  

- Vi takker Plug Ålesund for tilliten. Vi har utviklet et kompakt høy-energi omformersystem som blant annet vil redusere miljøavtrykket av anlegget samtidig som det gir økt kapasitet. For å illustrere hvor stort dette anlegget er skal det til sammenligning levere energi tilsvarende det årlige gjennomsnittsforbruket til 12.000 norske husholdninger (ref. SSB 2012),» sier Eirik Sørensen, daglig leder i PSW Power & Automation. – Vi er stolt over å være en bidragsyter til enda en grønn havn i Norge.